Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jette fik sclerose som 37-årig: - Jeg dør jo ikke af det

Nyt fra Hjemmet
48-årige Jette Mortensen glemmer aldrig, da hun og hendes daværende mand for 11 år siden ventede i foyeren på Odense Universitetshospital. De var kede af, at Jette havde fået sclerose, men så fik de øje på et skilt, der førte til kræftafdelingen for børn.
– Jeg kan huske, at vi kiggede på hinanden. „Hvor er det godt, det ikke er et af vores børn, der er blevet syg,“ blev vi enige om. Og jeg glædede mig over, at man i det mindste ikke dør af sclerose, siger Jette, der har det store smil fremme, da Hjemmet besøger hende i hendes ældrebolig på Nordfyn.
Jette fortæller, hvordan hun en gang var medhjælpende hustru i sin mands smedeværksted. Hun var også mor til to børn, så hverdagen var travl – men god.
Annonce

– Mit arbejde var også min hobby, forklarer Jette, der for 11-12 år siden begyndte at blive underligt slap i venstre side og ofte tabte ting. Over nogle måneder gik hun til forskellige undersøgelser, men diagnosen var ikke svær at stille, for Jettes lillebror Leif havde på det tidspunkt haft sclerose i 12 år, og da han så hende, var han sikker i sin sag: „Du har sclerose“.
Lægerne var enige og gav Jette den endelige diagnose kort inden hendes datters konfirmation.
– Jeg var mest ked af, at jeg forinden havde været så syg, at jeg ikke kunne gå med hende ud og købe konfirmationskjole, husker Jette, der ikke lægger skjul på, at der har været svære stunder.
– Heldigvis havde jeg min lille hest, Nuller. Den lagde ører til meget de første år, husker hun.
Det var også meget at glæde sig over.
– Man hører om mange, der mister venner, når de bliver syge. Jeg har ikke mistet en eneste, tværtimod har jeg fået mange nye venner, siger Jette.

Læs hele Jettes historie i Hjemmet nr. 32/2010 - og find ud af, hvad Jettes søster ønskede for Jette i Hjemmets Ønskebrønd.
Tekst: Lise Petersen
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 09-08-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge