Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
John Braad har boet i Bjerringbro hele sit liv. – For mig er det verdens navle. Alle kender hinanden her, og jeg er fuldstændig accepteret, siger han.

John ser alt: Jeg er ikke spor mystisk

Nyt fra Hjemmet
Når John Braad færdes hjemme i Bjerringbro, føler han sig som en helt almindelig mand. Men han er kendt for evner ud over det sædvanlige, og selvom han er udlært bager og drømte om at blive fotograf, så blev de synske evner hans levevej.

Jeg var jo lige kommet ind med 4-toget fra Bjerringbro ...

John Braad, 47 år, ser en lille smule skræmt ud, når han fortæller, hvordan karrieren for alvor tog fart, dengang han fik en opringning fra det populære tv-program, Eleva2ren. TV 2 ville have John Braad til at bruge sine evner og svare på spørgsmål fra seerne i direkte tv. John sagde ja og tog fra Bjerringbro til København.

– Seerne ringede ind og kunne for eksempel spørge, hvor deres forsvundne smykke var. Så blev der spillet livemusik, og efter musikken ringede seerne tilbage og fortalte, om de havde fundet smykket, fortæller John og lader forstå, at det var en noget udfordrende debut for den unge, synske mand fra Bjerringbro.

– Allerede da jeg var barn, kunne jeg have en fornemmelse for, hvad der skulle ske. Det var der efterhånden flere, der fandt ud af, og da jeg blev ældre, begyndte folk at komme til mig med spørgsmål, de gerne ville have svar på. Jeg blev kendt for mine evner i lokalområdet og omtalt i flere medier. Det var sådan, TV 2 fik øje på mig.

Annonce

Folk var begejstrede, når de kunne fortælle, at smykket var genfundet, og successen i Eleva2ren fik Hjemmets redaktør til at tage kontakt til John Braad og tilbyde ham en brevkasse. I 21 år har John Braad nu svaret på læsernes spørgsmål i den populære brevkasse „John ser alt".

– Ja, det er noget af en titel at leve op til, siger han og smiler.

– Men jeg kan altså ikke se alt. Og jeg skal koncentrere mig for at se noget. Jeg går ikke bare rundt og ser en hel masse om tilfældige mennesker. Og folk, jeg kender, kan jeg ikke se noget om. Jeg skal ikke vide noget, for så begynder jeg bare at tænke logisk.

 

LÆS OGSÅ: Brev til John: Får min mand det snart bedre?

 

Læserne sender breve med billeder til Johns brevkasse i Hjemmet, og han udvælger selv de breve, han vil svare på.

 

Positive svar

John Braad tilbyder også personlig rådgivning i hjemmet i Bjerringbro, og det er vigtigt for ham at understrege, at hans evner ikke er ubegrænsede. Og at der hører en vis etik med til at være synsk. Han siger aldrig noget om ulykker, død eller sygdom.

– Det er et positivt arbejde, og jeg bestræber mig altid på at finde de positive svar, fortæller han.

Men det kan dog alligevel ske, at svarene ikke falder i god jord.

– Jeg skrev til en mand, at jeg kunne se, han skulle til at bygge om. Han blev sur. Han havde lige renoveret sit hus og klagede til Hjemmet. Senere sendte han et billede, hvor huset var blevet oversvømmet. Nu skulle han til at renovere igen, siger John smilende og tilføjer:

– Jeg møder så mange fantastiske mennesker gennem mit arbejde, men jeg bliver jo også meget forbundet med de her evner. Det er et specielt job, og det er blevet min identitet. Det er nok bagsiden. At jeg bliver så forbundet med det at være synsk.

Men John Braad er meget mere end den synske mand fra Bjerringbro. Han har mange passioner, og han fortæller gerne om dem. Tidligere var han en ivrig amatørfotograf, men nu bruger han især sin fritid på at rejse og søge ny viden.

– Jeg elsker at rejse og brænder for at opleve andre kulturer. Og jeg har fået et stort behov for at uddanne mig og skaffe mig ny viden. Derfor følger jeg flere forelæsninger på Folkeuniversitetet, blandt andet om buddhismen og om det gamle romerrige.

– Jeg er også i gang med at gå caminoen. For mig handler det ikke om at nå i mål, men om at se og opleve alt det kulturelle på vejen. Og når jeg går alene, møder jeg mennesker på en helt anden måde. Det nyder jeg meget.

I september gik han fra Frankrig over Pyrenæerne og ind i Baskerlandet. Og her i foråret fortsætter han turen.

– Jeg går altid alene, og jeg ved aldrig, hvor jeg skal sove. Jeg har en rygsæk med et ekstra sæt tøj og en sovepose. Det hele vejer bare seks kilo tilsammen.

 

 

Den gamle Triumph Tiger har bragt John Braad ud på mange ture. Tørklædet om halsen har han fået af sin mor. Det har tilhørt hans mormor og bringer held.

 

Rejselyst og videbegær

Rejselysten har han arvet fra sin far, der var rejsemontør.

– Min far er 80 år og rejser stadig. Og hvert år tager jeg med min far og min bror til Norge på motorcykel. Så hygger vi os og har det sjovt. Det er en dejlig tradition.

– Vi har også kørt på motorcykel i USA. De ture betyder meget for mig. Jeg elsker at møde mennesker, og vi tager os altid god tid, når vi er af sted sammen.

John Braad møder også mange mennesker, herunder Hjemmets læsere, når han tager ud for at holde foredrag.

– Jeg holder nok fem foredrag om året, og det er altid uden manuskript. Jeg skal ikke fortælle de samme historier hver gang. Jeg kommer, som jeg er, og det er vigtigt for mig, at jeg har noget på hjerte. Derfor vil jeg ikke holde for mange foredrag. Så begynder jeg bare at gentage mig selv.

Trods rejselyst og videbegær er der ingen tvivl om, hvor John Braad helst vil være. Hjemme i Bjerringbro. Parcelhuset med flot udsigt til Gudenåen har tilhørt hans forældre, nu bor han der med sin kone, Bente, og den yngste af parrets tilsammen fire børn, Eddie på 19 år.

John Braad holder fast i Bjerringbro. Her kender folk ham for andet og mere end de synske evner, der kom til at afgøre hans levevej.

– For mig er Bjerringbro verdens navle. Alle kender hinanden her. Jeg er fuldstændig accepteret og bliver ikke betragtet som spor mystisk. Når man har boet det samme sted mange år, så er man bare almindelig. Og det er det, jeg allerhelst vil være.

 

LÆS OGSÅ: Brev til John: Hvor er strimlen med løbenumre?

LÆS OGSÅ: Brev til John: Bliver min datter gravid?

LÆS OGSÅ: Brev til John: Tænker han på hende endnu?

Sjælden chance: Mød John Braad 

 

John Braad holder kun sjældent foredrag. Men nu får Hjemmets læsere chancen for at møde ham ved to eksklusive arrangementer i foråret og efteråret 2016:

 

Torsdag den 12. maj hos Egmont Publishing på Strødamvej 46, København Ø.

Der bliver samtidig lejlighed til at se Hjemmets nye lokaler.

 

Torsdag den 22. september på Hotel Pejsegården, Søndergade 112 i Brædstrup.

 

Begge arrangementer starter kl. 19.30 og varer ca. to timer inkl. pause, hvor der serveres kaffe/te og kage.

Pris pr. deltager: 120 kr.

 

Billetter til arrangementet den 12. maj kan købes online her

 

Billetter til arrangementet den 22. september i Brædstrup kan købes online her

 

Du kan også købe billetter pr. tlf.:

70 26 32 67.

Ekspeditionsgebyr: 20 kr.

 

Kort- og evt. leveringsgebyr må påregnes v. online-køb.

 

Bemærk: I denne uges Hjemmet er der en fejl i linket til arrangementet i Brædstrup. Denne fejl er rettet her. Vi beklager fejlen.

Tekst: Anni Heiberg
Foto: Jens Blach
Publiceret: 18-04-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri