Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Juleaften skal alle være glade

Nyt fra Hjemmet
Juleaften har 50-årige Dominique Magné Jensen som mange andre travlt i køkkenet med at stege og brase.
Det særlige ved Dominique er, at hun har gang i fire ænder, fire flæskestege og tre kilo medister. For hun laver mad til 30-40 personer, som hun ikke nødvendigvis kender.
Det gjorde hun også i 2009, selvom hun havde mistet sin elskede mand den 15. december og bisat ham to dage før juleaften.
– Jeg kunne da ikke svigte gæsterne, siger Dominique, der er mor til fem voksne børn, som alle bakker op om hendes frivillige arbejde.
Den julefest, Dominique arrangerer, holdes på Kontaktstedet i Fjordcentret i Munkebo på Fyn. Kontaktstedet, der er centrum for sociale aktiviteter blandt ældre, førtidspensionister med flere, holdt juleaften første gang i 1996.
Annonce

For seks år siden kom Dominique ind i billedet gennem sin mand, Niels Jørgen Jensen, som i årevis havde brugt mange timer på frivilligt arbejder og rejst som koordinator for ulandsforeningen Svalerne i Indien og Bangladesh.
– Han slog sig ned, da vi mødte hinanden. Han var en stille og rolig mand, et pragtfuldt og spændende menneske.
Efter at Niels Jørgen og Dominique, der arbejder som serviceassistent på Odense Universitetshospital, havde holdt jul for andre i tre år, besluttede de at fejre højtiden selv. Det betød, at der ingen jul blev på Kontaktstedet.
– Folk stoppede os på gaden og fortalte, at de var så ulykkelige over, at aftenen ikke var blevet til noget. Niels Jørgen og jeg var klar over, at vi ikke mere kunne få det over vores samvittighed at holde jul alene.

Læs hele Dominiques historie i Hjemmet nr. 49/2010
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 13-12-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri