Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Julie vil opleve verden

Nyt fra Hjemmet
Sidste vinter rejste 23-årige Julie Hejndorf rundt i Sydamerika sammen med fire venner – som så mange andre unge gør. Der er bare det ved Julie og hendes venner, at de alle er døve.
– Det er faktisk nemmere at kommunikere med hørende i Sydamerika, end det er her i Danmark, for folk derovre ge-stikulerer mere. Samtidig havde jeg lært mig lidt spansk, så når de ikke kunne forstå min mimik, skrev jeg til dem, siger Julie – via en tegnsprogstolk – da Hjemmet besøger hende i en lejlighed i København, som hun har lånt af en veninde.
Da Julie voksede op, boede hun og hendes forældre og lille-søster i Aalborg, og de første år af sit liv, tænkte hun ikke over, at hun ikke kunne høre.
Annonce

– Som lille faldt jeg nemt ind i legen med andre børn, og vi kommunikerede med tegn og fagter. Jeg gik på en folkeskole for døve, og jeg var så privilegeret, at mange i min familie behersker tegnsprog, fortæller Julie.
Men som hun voksede op, kom Julie ud for oplevelser, hvor hun følte sig anderledes. Første gang var, da hun som 12-årig gik til ridning:
– Jeg red sammen med nogle andre piger. De var søde til at lære sig lidt tegnsprog, og jeg var glad for, at de gjorde det for mig. Min lillesøster gik der også og tolkede for mig, men det kunne hun ikke gøre hele tiden, og hvis vi for eksempel holdt hyggeaften, ærgrede det mig, at jeg ikke kunne være med i snakken, forklarer Julie.
Heldigvis havde hun fællesskaber med andre døve.
– Når jeg er sammen med dem, taler vi samme sprog, og jeg kan slappe mere af, siger Julie, der valgte at tage på en efter-skole for døve, Nyborgskolen. Og som 17-årig flyttede hun til København for at gå på Frederiksberg Gymnasium sam-men med nogle venner fra efterskolen.

Læs hele Julies historie i Hjemmet nr. 4/2011
Tekst: Lise Petersen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 24-01-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge