Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kæmpede sig ud af sygdomskaos: Jeg har vundet over mig selv

Nyt fra Hjemmet
En aggressiv lungebetændelse lagde Karin Cortsen i kunstig koma i fem uger. Da hun blev vækket, havde hendes hjerne taget skade, og hun havnede i et hul af afmægtighed. Først da hun opdagede sine kreative evner, genfandt hun sin styrke og lyst til livet.

Når Karin Judith Cortsen ser sig selv i spejlet, er hun ikke i tvivl om, hvad hun får øje på:
– Jeg ser en stærk kvinde. En kvinde, der har vundet over sig selv. Det er jeg stolt af, siger hun.


Når man møder 49-årige Karin med det rubinrøde hår i en smart frisure, turkisblå tunika og stort smil, er det svært at tro, at hun engang gik rundt som en afpillet skygge af sig selv.


Nedturen begyndte fire dage før jul i 1996. Da blev Karin ramt af en aggressiv lungebetændelse, som var tæt på at tage livet af den dengang 34-årige it-medarbejder.

– Jeg fik 41 i feber og var så slap, at jeg faldt om i elevatoren på sygehuset, fortæller Karin, som ikke husker mere fra de næste fem uger. Resten er blevet genfortalt af hendes daværende mand, hendes forældre og lægerne. De har blandt andet sagt, at hun blev lagt i kunstig koma, fordi hun ikke selv var i stand til at trække vejret. Da hun blev vækket, havde hun det ikke godt.

Annonce


– Jeg mærkede ingenting. Jeg følte ikke trang til at grine eller græde, og jeg reflekterede ikke. Alt var i stykker, fortæller Karin tænksomt fra sin plads i stuen i huset i Aabenraa.
Karin begyndte langsomt at mærke sin følelser igen, men hendes hjerne havde taget skade af iltmangel på grund af lungebetændelsen. Det fik hurtigt konsekvenser i hverdagen, da hun blev udskrevet fra hospitalet i februar 1997.


– Jeg kunne ikke finde ud af noget. En dag gik jeg ned i supermarkedet, og da jeg kom hen til kassen med en kæmpe vognfuld varer, havde jeg ikke nok penge med. Det var flovt og frustrerende. Sommetider brugte jeg også beskidte ord over for mine nærmeste og kunne bagefter tænke: Hvor kom det fra? Jeg kunne ikke finde Karin.


Karin fik en depression og befandt sig i en dyb dal af triste tanker. Samvittigheden over for hendes to børn på dengang kun tre og fem år gjorde ikke situationen bedre. Nu er Stephanie og Philip 18 og 20 år og sidder og lytter med, mens deres mor fortæller. De tre har boet sammen, siden Karin blev skilt fra børnenes far.


– Jeg følte det som et kæmpe svigt, at mine børn ikke havde set mig, mens jeg lå i koma. Og bagefter har det vist sig, at det har været meget hårdt især for Philip, siger hun og kigger kærligt hen på sin søn.

 

Læs hele artiklen i denne uges Hjemmet (38/11)

Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 19-09-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge