Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Med vognen fuld af flasker og dermed penge til den gode sag. Heldigvis er der også nogen, der støtter os med bezinpenge, siger Karin (tv.).

Kæmper mod cancer: Jeanett og Karin samler flasker på Facebook

Nyt fra Hjemmet
Jeanett Jul Andersen og Karin Nielsen ville samle 10.000 kroner ind til kampen mod kræft. En usædvanlig metode og stærke, personlige motiver har gjort, at virkeligheden langt overgår forventningerne.

En efterårsaften i fjor gik Jeanett Jul Andersen en tur i Aalborg midtby, hvor hun bor. Mens hun gik, funderede hun over, hvor mange penge, der egentlig lå og flød rundt omkring i form af tomme flasker. Og pludselig var ideen der.

 

– Jeg havde behov for at gøre mere end bare at sende en SMS med et støttebeløb til Kræftens Bekæmpelse, fortæller 26-årige Jeanett, som for to år siden mistede sin mor, som døde af lungekræft.

 

Jeanett havde samme aften en aftale med sin veninde Karin på en café:

 

 – Jeg var fyr og flamme, men inden jeg nåede at fortælle ret meget, havde Karin fundet papir og blyant frem. Klar til at lægge en plan, fortæller Jeanett med et smil.

 

Karin Nielsen, 30, har også haft kræften tæt inde på livet. Hendes mormor havde brystkræft og fik fjernet begge sine bryster. Så for begge kvinder giver det stor personlig mening at bruge fritid på den gode sag.

Annonce

 

Jeanetts idé var i al sin enkelhed at samle flasker ind, indkassere panten og donere pengene til dette års „Knæk Cancer"-indsamling på TV2. Kvinderne går dog ikke selv rundt og samler flasker sammen på gaden:

 

– Dem er der andre, der samler. Vi tager kun ud og henter de flasker, som folk forærer til formålet. Det er både private, der har hængt en pose flasker op på dørhåndtaget, og det er hos virksomheder, der donerer hundredvis af flasker og dåser.

 

Karins lille bil bliver ofte fyldt til randen med indsamlede flasker. De har regnet ud, at for hver krone, der bliver brugt på benzin, donerer de 33 kroner til „Knæk Cancer".

 

Da de søsatte ideen den 15.oktober sidste år, var det første, de gjorde, at oprette en side på facebook, hvor venner og familie hjalp med at sprede budskabet.

 

På facebook annoncerer de også, hvornår og hvor i Aalborg de samler flasker ind. De to unge kvinder henter ofte flasker hos virksomheder og på restauranter i ugens løb, og så samler de flasker ind hos private hver anden weekend.  

 

- I begyndelsen var det os, der kontaktede firmaerne, for at få dem til at donere tomme flasker, men nu kommer de til os, fortæller Karin.

 

Jeanett (tv.) og Karin gør meget ud af at lægge fotos af flaskeboner ud på deres Facebook-side for at dokumentere de beløb, der indsamles.

 

Målet om at indsamle 10.000 kroner er for længst nået. Kvinderne er nu stærkt på vej mod 65.000 kroner.

 

Du kan læse mere på www.facebook.com/CancerPant

 

 

 OM FLASKEPANT TIL KNÆK CANCER

 

- De indsamlede pengene vil blive doneret til Knæk Cancer 2014, som foregår i uge 43.

 

- På facebook-siden facebook.com/CancerPant, kan man melde sig til indsamlingen – også selvom man ikke bor i Aalborg.

 

- Kvinderne bag hedder Jeanett Jul Andersen og Karin Nielsen og bor i Aalborg.

 

- Projektet blev en realitet 15.10.2013.

Tekst: Anette Løkken Sørensen
Foto: Anne Mette Welling
Publiceret: 18-08-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri