Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Keld og Hilda: Har været uadskillelige i 52 år

Nyt fra Hjemmet
I 52 år har de spadseret hånd i hånd gennem livet, og nu er danskpopparret flyttet ind i deres nye lejlighed i Skodsborg med den bedste udsigt til Øresund.

Duften af nymalede vægge hænger stadig i luften, når man træder ind i Keld og Hilda Heicks nye lejlighed i Skodsborg nord for København. Det krævede dog en omfattende istandsættelse til en pris af 700.000 kroner at hæve beboelsesstandarden. Alle vinduer og elkabler er blevet udskiftet, og der er nyt badeværelse og køkken, så nu funkler det hele sammen med en ugenert udsigt til Øresund. – Det var virkelig nødvendigt, da der ikke var gjort noget særligt ved lejligheden siden opførelsen i 1963, forsikrer Keld og Hilda, der efter at have solgt deres hus i Holte, byggede et nyt i Sverige og blev nabo til datteren, svigersønnen og børnebørnene.

 

Sidste år udgav Keld og Hilda deres sidste plade "Dengang og Nu", men de optræder altså stadig rundt i landet. Her med udsigten fra den nye lejlighed.

Annonce

 

Siden er lejligheden i Skodsborg kommet til, og den fungerer som deres danske domicil. – Der hører en strandret til ejendommen, så til sommer ved vi, hvad vi skal lave med børnebørnene, fortsætter parret, der har været uadskillelige gennem 52 år. De gik på samme skole i Valby og mødte hinanden 14 år gamle i 8. klasse. Pigerne i Hildas klasse manglede nogle høje fyre at danse med til en fest, og Keld sprang til. – Vi havde et godt øje til hinanden og fik danset, fortæller sangduoen fra sofaen.

 

To uger efter fik Hilda overtalt sine forældre til at få lov til at gå i biografen med Keld. Hildas far var dog skeptisk, men det lykkedes. Efter biografturen fulgte Keld Hilda hjem, og ved døren tog han mod til sig og kyssede Hilda for første gang. Det var den 4. marts 1961. De blev dog først gift i 1968, og det skyldtes en praktisk omstændighed. For at få adgang til en lejebolig på Roskildevej skulle man nemlig være gift, så de fandt en dato og fik det ordnet.

 

Keld måtte kæmpe med Hildas far, inden han som teenager fik tilladelse til at invitere Hilda i biografen. 

 

67-årige Keld og Hilda, 66, har ikke været på randen af skilsmisse i deres samliv. – Vi er gode til at snakke og finde ud af det. Vi står ikke stædigt fast, men er gode til at indgå kompromiser, siger parret, der har sørget for at lægge til side til pensionen. – Hilda har taget alle de økonomiske beslutninger for os. Allerede i 30-årsalderen begyndte vi at spare op til alderdommen, fortsætter Keld.

 

Parret har nogle år optrådt hele 220 gange om året. – Det bliver måske for meget i fremtiden, men vi har det jo godt med det og elsker at mærke symbiosen med publikum. Vi bliver ved. Det er jo vores liv at køre på landevejen, siger Keld og Hilda, der i fritiden holder af at rejse. Især Rom har de besøgt mange gange. Den gamle historiske by er blevet deres favoritrejse-mål, siden de første gang besøgte byen som 18-årige nyforlovede.

 

Artiklen er fra tillægget "DANSKTOPPEN", som fulgte med Hjemmet nr. 10/2013

Tekst: Kenth G. Madsen
Foto: Peter Hauerbach
Publiceret: 15-03-2013
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge