Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kim fandt kærligheden

Nyt fra Hjemmet
Det tager lidt tid, fra vi ringer på døren til Kim Bentzens hus i Silkeborg, til den bliver åbnet.  45-årige Kim sidder i kørestol efter en ulykke for 11 år siden og skal ned til stuen fra første sal med en elevator. Men når han først er ude af den, kører han med lethed rundt i huset med en hastighed, hvor vi andre ikke kan følge med.

Kims kone, 43-årige Mette, står i køkkenet og laver kaffe, og hendes børn, Dagmar på 13 og Hjalmar på 10 år, er lige kommet hjem fra skole.

– Jeg var jo meget slemt tilredt, begynder Kim sin fortælling om dengang, han vågnede på hospitalet og kunne mærke, at noget var helt galt.  Mette giver hans skulder et kærligt klem. Kim stod og ventede på en taxa i Silkeborg sammen med nogle kammerater, da han i et øjebliks kådhed besluttede at kravle op i et stillads.
Annonce


Han faldt ti meter ned, brækkede armene, det ene ben og ryg-gen. Han var så kvæstet, at han i flere uger svævede mellem liv og død på Århus Kommunehospital.  Selv kan Kim ikke huske meget fra før, han blev overflyttet til paraplegifunktionen i Viborg for at blive genoptrænet. Han håbede på det bedste, og selvom han havde forberedt sig på den slemme besked, ramte den ham som en bombe: Han var lam i benene og ville aldrig komme til at gå igen.

– Min første bekymring var, at jeg nu ikke kunne løbe ture med min hund mere, siger Kim om chokket.
Den barske realitet gik først rigtigt op for ham, da han efter otte måneders genoptræning skulle væk fra den beskyttede hverdag på hospitalet og til at lære at begå sig.

– Det var hårdt at komme ud og være anderledes. Alle på hospitalet havde været ligesom mig. Nu skulle jeg lære at køre på trapper og rulletrapper, og hele mit hus blev bygget om.

– Jeg skulle ud at møde mennesker, og det er jo ikke sådan, at man bare ruller ud i nattelivet i Silkeborg og råber: „Hvem er interesseret i mig?“ fortæller Kim.

Tanken sneg sig ind på ham: Kunne han finde sig en kæreste nu?  Det ville han dog ikke bruge så meget energi på til at begynde med. Kim, der har været kørelærer siden 1989, ville først og fremmest indstille sit liv på at være kørelærer i kørestol. 

I Hjemmet nr. 36/2010 kan du læse, hvordan Kim også fandt kærligheden.
Tekst: Luise Marie Bekker
Foto: Jens Bach
Publiceret: 06-09-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri