Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kirsten fik brystkræft: Jeg vidste, at jeg ville klare det

Nyt fra Hjemmet
Da Kirsten Mørch fra Silkeborg fik besked om, at der var fundet en kræftknude i hendes bryst, holdt hun godt og grundigt fast i lægens besked om, at hun ikke ville dø af det. Hun så fremad og satte sin lid til sit aktive hverdagsliv.

„Du kommer ikke til at dø af det her“.
Den sætning brændte sig ind i bevidstheden hos den 51-årige Kirsten Mørch, da lægen i foråret fortalte hende, at brystscreeningen havde afsløret en kræftknude i det højre bryst.
– Jeg tudede helt vildt og var bange for, hvad jeg skulle igennem, for min mor var død af lungekræft, og tidligere var kræft jo noget, man døde af. Men jeg lyttede også til det, lægen sagde, og besluttede mig for at holde så godt fast i min hverdag som muligt under hele behandlingen, som bestod af 25 strålebehandlinger, fortæller Kirsten.


Lige nu sidder vi i et hyggeligt hus i udkanten af Silkeborg, men om kort tid flytter hun og kæresten Jørn til et andet hus lidt nede ad gaden med have ud mod skoven.

Annonce


Parret har brugt det meste af sommeren på at sætte det i stand.
– Jeg har altid været en stærk pige og er opdraget til at knokle på og løse de problemer, der måtte være på min vej. Og jeg er helt overbevist om, at man ikke bliver mere rask af at sidde i en sofa.


Derfor aftalte Kirsten med sin arbejdsplads, tandplejen i Silkeborg, at hun kunne gå lidt tidligere de dage, hvor hun var i behandling.


– Det fungerede fint, at jeg tog til strålebehandling klokken 7.45 og fortsatte hen på mit arbejde og var der i nogle timer, til jeg blev træt. Det var dejligt at gå på arbejde og mærke, at jeg kunne gøre gavn. Det havde jeg meget brug for, og det støttede min arbejdsplads og mine kolleger mig i hele vejen igennem, fortæller Kirsten, der er klinikassistent.


I stedet for at være sygemeldt i løbet af sommeren, meldte hun sig rask. – Selvom jeg havde ret til at sygemelde mig, tænkte jeg, at jeg ville nyde sommerferien mere, når jeg meldte mig rask, sådan er jeg simpelthen indrettet i mit hoved.


Kirsten forsøgte også at holde fast i sin løbetræning, for hun var i topform og skulle have løbet et maratonløb kort tid efter, at hun fik konstateret kræft. Men hun måtte indse, at hun var for udmattet til at kunne løbe, så i stedet gik hun dagligt ture og cyklede.

– Jeg fik fjernet lymfeknuderne under den højre armhule samtidig med, at knuden blev opereret væk, og det kunne godt gøre ondt i højre arm. Men så cyklede jeg bare med en arm. Det kan man sagtens, når man er stædig nok, siger Kirsten med et skævt smil.

 

Læs hele historien i denne ugens Hjemmet (40/2011)

Tekst: Astrid Westergaard
Foto: Marianne Andersen
Publiceret: 03-10-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri