Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Klar til DEN STORE BAGEDYST: Få Annemettes opskrift på lækre medaljer

Nyt fra Hjemmet
Lige siden hun var fem år gammel, har Annemette Voss været vild med at bage. Her deler vinderen af ”Den store bagedyst” 2013 en af sine lækre opskrifter med dig:

 

CHOKOMEDALJER MED ÆBLE OG SOLBÆR

8 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 10-15 min.

Mørdejsbunde:
250 g hvedemel
1 æg
70 g flormelis
2 spsk. kakao
125 g smør

Æblekompot:
½ vaniljestang
85 g sukker
2-3 mellemstore madæbler
½ citron

I øvrigt:
200 g flormelis
1 dl solbærmarmelade
½ l piskefløde
1 rødt æble
½ citron
hele solbær (frysetørrede eller friske)


Bunde:
1. Bland hvedemel, flormelis, kakao og blødt smør med fingrene, til det minder om brødkrummer. Saml dejen med det let sammenpiskede æg. Stop med at arbejde med dejen, lige så snart den er glat og ensartet.Dæk den med husholdningsfilm,   og læg den på køl i ½ time.

2. Tag dejen ud af køleskabet,  og ælt den let. Drys bordet med mel, og rul dejen forsigtigt ud til ca. 5 mm’s tykkelse. Udstik 16 runde bunde på 7-8 cm i diameter. Udstik gerne et par ekstra, så der er nok.

Annonce

3. Sæt bundene på bagepapir på en bageplade, og bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10-15 min. Køl bundene af på en bagerist.


Æblekompot:
4. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.

5. Skræl æblerne, skær kernehuset fra, og skær æblerne i mindre stykker på størrelse med vindruer. Kom sukker, æbler, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, og lad det koge ved middel varme i 10-15 min., til æblerne akkurat er møre. Rør i æblemosen med et piskeris for at få en grov æblemos med hele stykker æble i. Køl mosen helt af inden brug.


Opbygning:
6. Udvælg 8 pæne bunde til låg på kagerne. Rør en glasur af flormelis, vand og lidt siet solbærmarmelade. Fordél glasuren på de 8 låg i en pæn cirkel. Lad glasuren størkne.

7. Pisk fløden stiv, kom den i en sprøjtepose med stjernetylle, og sæt en høj rand af flødeskum langs kanten af hver af de resterende 8 bunde. Efterlad plads i midten til solbærmarmelade og æblekompot.

8. Kom 1 spsk. solbærmarmelade ned i hullet af flødeskum på hver bund. Kom dernæst 1 spsk. æblekompot oven på solbærmarmeladen. Læg låg på kagerne.

9. Skær æblet i fine både, og vend dem i lidt citronsaft. Sæt en lille roset af flødeskum oven på glasuren på hver kage, og pynt med æblebåde og solbær.

 

 

♥ DEN STORE BAGEDYST 2014 starter på DR1 onsdag den 27. august ♥

 

 

SE OGSÅ: Helles karamelsnitter


 

Annemette Voss er kendt fra “Den store bagedyst”, hvor hun løb af med sejren for sine smukke kager. Hendes nye kogebog “Bagelyst” indeholder 60 opskrifter på klassisk bagværk tilføjet fornyelse og med varierende sværhedsgrad.

176 sider, Politikens Forlag, 250 kr.

Køb bogen på saxo.com - klik her

Publiceret: 27-08-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri