Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kylie fandt sin far via 'Sporløs': Nu flytter vi til Australien

Nyt fra Hjemmet
For et lille års tid siden genfandt Kylie Pedersen sin far på den anden side af Jorden. Nu flytter hun og familien til Australien for at indhente noget af den tid med hinanden, som de to mistede, fordi faderen var tvunget til at bortadoptere Kylie, da hun var 18 måneder.

"Til salg"-skiltet læner sig op ad det hvidmalede stakit mod indkørslen til Plantagevej i Mesinge som en understregning af, at der snart ikke er nogen vej tilbage.

De første fremvisninger af huset og den smukke naturgrund på den nordligste spids af Fyn er booket, og for 44-årige Kylie Pedersen, hendes mand, Steen, og parrets to børn, Kierra på 14 år og Lukas på ni, er afskeden med Danmark dermed rykket tættere på:

– Vi flytter, så snart huset er solgt, siger Kylie og understreger, at det ikke bliver nemt at skille sig af med „vores lille perle", som hun kalder familiens hjem igennem 10 år.

Fremover bliver der mere end 16.000 kilometer til farmor og farfar på Fyn og til de gode venner, som Kylie og Steen samtidig må sige farvel til. Men det til trods er Kylie ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, hun og Steen har taget: at flytte med børnene ned på den anden side af jordkloden.

Annonce

I byen Albury i New South Wales i Australien bor nemlig en mand, som Kylie hele livet har drømt om at lære at kende: sin biologiske far, John A. van Holten.

Og John og hele den brogede familie af halvbrødre og -søstre, onkler, tanter og bedsteforældre, som Kylie slet ikke vidste, hun havde, tog alle imod hende med åbne arme i foråret 2015, da hun opsøgte ham i tv-programmet „Sporløs".

– Jeg føler, de er i mit hjerte allerede, siger hun med et smil så varmt som en forårsdag i det store land „down under".

 

LÆS OGSÅ: Jimmy Jørgensen: Når man får et barn, indgår man en pagt

 

Hørte aldrig til

Det var netop i Albury, der ligger midtvejs imellem Melbourne og Sydney, at Kylie kom til verden i maj 1971.

Men ægteskabet imellem hendes far og mor, Anne Maree Langshaw og John A. van Holten, holdt ikke, og da datteren var 18 måneder, blev hun bortadopteret til en dansk familie, der var emigreret til Sydney. Opvæksten hos adoptivforældrene mindes hun ikke med megen glæde, og det er mange år siden, hun sidst var i kontakt med dem.

– Jeg følte aldrig, at jeg hørte til hos dem, og på et tidspunkt valgte jeg at lægge bitterheden bag mig og afskære forbindelsen. Det er nok 12-13 år siden, forklarer Kylie, der blev smidt ud hjemmefra, da hun var 15 år og derefter måtte klare sig selv.

Kylie mener, at det ukærlige forhold til adoptivforældrene er en del af baggrunden for hendes dybe ønske om at finde sine „rigtige" forældre.

Alligevel skulle der gå mange år, før hun for alvor satte handling bag, men da hun endelig henvendte sig til Sporløs-redaktionen på DR1 i starten af 2015, gik det pludselig stærkt.

– En uge efter ringede de og spurgte, om jeg ville med til Australien, siger Kylie, der omgående sagde ja, selv om hun på det tidspunkt netop var startet på fysioterapeutuddannelsen i Odense, og datterens konfirmation var nært forestående.

 

Fuld af spørgsmål

Det lykkedes tv-holdet at opspore Kylies far, og det er via ham, hun i dag har fået svar på alle de spørgsmål, der har fyldt hende, siden hun var en lille pige: „Hvorfor ville mine forældre ikke have mig?" „Hvorfor gav de mig væk?"

Tv-holdet fandt frem til, at Kylies mor var afgået ved døden få måneder forinden. En nyhed, som umiddelbart slog Kylie ud af kurs, men som hun i dag ser i et andet perspektiv:

– Jeg tror ikke, det var meningen, at jeg skulle møde min mor. Hun tog nogle forkerte valg i sit liv og var ikke i stand til at være mor for mig, forklarer Kylie, der i dag også ved, at hendes far kæmpede for at få lov at overtage forældremyndigheden.

Men da dette ikke var muligt for en enlig far i Australien i 1972, følte han sig nødsaget til at skrive under på adoptionspapirerne, fordi han ikke kunne bære at se det omsorgssvigt, datteren var udsat for.

– Jeg er blevet en hel person nu, hvor jeg kender min historie. Det er, som om alle brikker er faldet på plads, og min far er bare så fantastisk en mand! Han har tænkt på mig hver eneste dag i 42 år og har ledt efter mig, ligesom jeg har ledt efter ham, siger Kylie, der lod tårerne få frit løb, da hun endelig stod i sin fars favn.

Umiddelbart efter det første møde vidste hun også, at dét, hun allerhelst ville, var at flytte ned i nærheden af ham.

– Jeg følte mig rigtig godt tilpas med at være der. Jeg skulle bare hjem og spørge Steen og børnene først, siger hun og er dybt taknemmelig over, at familien var med på idéen.

– Min mand er også ret fantastisk, og som han siger, er børnene jo glade, så længe forældrene er glade.

Nu glæder Kylie sig til at komme ned og starte på et helt nyt kapitel af familiens liv. Et kapitel, hvor udsigten til ræve og rådyr i baghaven i Mesinge bliver skiftet ud med hoppende kænguruer og fritflyvende papegøjer i det sydlige Australien. Hvor hun og Steen i første omgang overtager faderens hus, som de skal hjælpe ham med at sætte i stand, hvor jobudsigterne ser lovende ud for Steen, og ikke mindst; hvor Kylie kan ringe over til sin far i naboejendommen og spørge, om han ikke lige kommer over til en kop kaffe.

– Det har jeg jo aldrig prøvet før, men jeg tror, det bliver en dejlig følelse, siger hun.

 

LÆS OGSÅ: Julia brød med sin adoptivfamilie

LÆS OGSÅ: Louise Wollf: "Mit familieliv brasede sammen"

LÆS OGSÅ: Jimmy Jørgensen: Kvinder ville ikke have børn med mig

Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 24-02-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri