Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lægerne sagde, Susanne ville dø ung

Nyt fra Hjemmet
Som barn løb Susanne Taylor ikke lige så hurtigt omkring som sine kammerater. Hun blev undersøgt, og da hun var fem år, lød lægernes dom: „Du har hjertesygdommen Eisenmengers Syndrom, som ikke kan helbredes“.
Sygdommen betød blandt andet, at Susanne ikke ville kunne tåle at få børn eller at udføre hårdt fysisk arbejde. Og strabadser som for eksempel en flyrejse måtte hun ikke udsættes for. Kort sagt: Susanne skulle leve livet stille og roligt – og skulle ikke forvente at blive særlig gammel.
Det var de odds, hun stod over for, da hun som ung skulle i gang med livet. Men Susanne troede aldrig rigtigt på det.
Annonce

– Det kan godt være, jeg har været mere træt og er blevet lettere forpustet end andre, men jeg har altid haft masser af indre energi og livslyst. Samtidig har jeg haft en fornemmelse af, at jeg nok skulle klare det hele, forklarer den nu 52-årige kvinde, der bor mellem farvestrålende malerier i en lejlighed på Amager.
Da lægerne tilbød hende en sterilisation, takkede hun derfor nej, hun ville ikke afskæres fra muligheden for at få børn. Og da hun var i begyndelsen af 20’erne, fløj hun til Grækenland.
– Hvis jeg alligevel snart skulle dø, ville jeg da have levet livet først, forklarer Susanne om rejsen, som var så vellykket, at den siden er blevet efterfulgt af mange flere.
Som 25-årig forelskede Susanne sig – og opdagede, at hun var blevet gravid. Lægerne rådede hende til at få en abort, men igen havde hun en fornemmelse af, at det her skulle hun nok klare. Hun lægger dog ikke skjul på, at hun var bange.
– Jeg var indlagt de sidste tre måneder af graviditeten, men jeg skulle ikke som de andre gravide gå til fødselsforberedelse. Ingen sagde det højt, men det lå i luften, at det ikke kunne betale sig, at jeg forberedte mig på fødslen. Jeg skulle alligevel dø. Da blev jeg rædselsslagen og brød helt sammen.

Læs hele Susannes fantastiske historie i Hjemmet nr. 48/2010
Tekst: Lise Petersen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 29-11-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri