Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lars Knutzon: Min alder er blevet en fordel

Nyt fra Hjemmet
I tv-serien „Badehotellet” spiller Lars Knutzon kammerherre Hjørting, der indlogerer sig på Andersens Badehotel for at besøge grev Ditmar. Den 74-årige skuespiller nyder at få tilbudt roller, hvor der er brug for den naturlige autoritet, som alder giver ham.

Jeg er en smule fordrukken, lidt døv og excentrisk! Lars Knutzon smiler finurligt.

Han taler om sin karakter i „Badehotellet", kammerherre Hjørting fra Landstinget, som er en tunghør herre i 60'erne, der drømmer sig tilbage til bedre tider og i øvrigt er glad for damer.

Hjørting ankommer til det fine badehotel sammen med sin gode ven, redaktør Bruun fra Viborg Stiftstidende, der spilles af Ole Lemmeke:

– Vi skulle være barylerne, der ankom. Vi spiller den del af overklassen, der aldrig har lavet noget, men som alligevel har formået at komme til magt, forklarer Lars og ryster lidt på hovedet.

Den 74-årige skuespiller er kendt som både rød og kritisk, men når det kommer til skuespillerfaget, er han ydmyg:

Annonce

– Jeg lever af det talent, Vor Herre har givet mig. Jeg har ikke været specielt flittig i mit liv, men jeg er flittig, når jeg laver noget, fortæller han.

Lars Knutzon kender manuskriptforfatter Stig Thorsbo, der har skrevet „Badehotellet" sammen med Hanna Lundblad, og han sagde ja til at spille med i serien uden at kende sin rolle:

– Jeg havde tillid til, at det var noget godt, når det kom fra Stig, begrunder han.

 

LÆS OGSÅ: Trekantsdramaet på Badehotellet: De evige tre

 

Skuespil i blodet

Hjemmet møder Lars i Brede Spisehus i Kgs. Lyngby, som ligger i Danmarks største, fredede industrianlæg nord for København. Vintersolen strømmer ind gennem vinduerne, og udenfor ligger naturskønne Brededammen og Frilandsmuseet – en smuk oase af ro, som Lars holder meget af.

Her er også boliger, som han godt kunne tænke sig at flytte ind i, hvis det ikke var, fordi han egentlig er godt tilfreds med at bo i Nivå med sin kone, Kirsten Michaelsen, der er pensioneret lærer:

– Jeg er så taknemmelig for, at jeg ikke er gift med en skuespiller, siger han med et lille grin i skægget og uddyber:

– Skuespillere er sjove at være sammen med, og det sociale i branchen er noget af det bedste, men tænk hvis jeg skulle være i det hele tiden. Så skulle vi snakke om vores roller og de andre skuespillere. Nej, det ville ikke være til at holde ud! erklærer han, der også har forsøgt at tale både børn og børnebørn fra at følge i hans fodspor.

Det er nu ikke gået så godt, for datteren Line Knutzon er dramatiker, og et af de seks børnebørn vil gerne på scenen.

Selvom Lars er glad for sit fag, så synes han også, at det har ændret sig markant:

– I dag må skuespillere slås om det arbejde, der er. Da jeg var yngre, var der meget at lave. Danmarks Radio brugte mange skuespillere, og der var flere små teatre, end der er i dag. Det var opgangstider, og jeg er lykkelig for, at jeg begyndte på teaterskolen.

Udgangspunktet var, at Lars ville være instruktør, og han søgte ind på teaterskolen i Odense for at lære, hvordan han som instruktør skulle tale med skuespillerne.

– Og så blev jeg i stedet hængende! siger han og ser ganske godt tilfreds ud.

I dag bliver børn af skuespillere ofte selv skuespillere, men i 1960'erne var den unge skuespillerelev den eneste med forældre fra samme branche.

Faderen, skuespiller og instruktør Per Knutzon, døde, da Lars var seks år, og hans mor var kabaretsangerinden Lulu Ziegler:

– Jeg kan huske, at min mors gæster tit var skuespillere, der talte så tydeligt.
Man blev nærmest blæst tilbage, fordi de også talte
så utrolig højt, fortæller
Lars med et smil.

 

 

Holder af kvinder

Lars blev uddannet skuespiller i 1967, og han husker med stolthed Odense Teaters opsætning af „West Side Story" i 1968, der spillede på Det Kongelige Teater i 14 dage:

– Vi var meget stolte. Det var en stor oplevelse, husker Lars, der holder meget af teateret:

– Der er en forløsning i at præstere hver aften, men der er også den indbyggede angst for at gå i stå. At være med i en tv-serie er mere et socialt foretagende, hvor vi er meget tætte, og så en dag er det slut! forklarer Lars.

Han fortæller, at skuespillere ikke ses så meget privat, fordi de er meget tætte, når de arbejder, og at han især holder af at spille sammen med kvindelige skuespillere:

– De har ikke så meget, de skal have klinket. De skal ikke profilere sig så meget som mænd, der står og pisser alle vegne!

Lars slår en latter op. Han udtaler sig bramfrit og er ikke bleg for at sige, at han mener, at kvinder er mere flittige end mænd.

– De er også mere forberedte til deres roller, tilføjer han med endnu et smil i skægget.

Selv har Lars været med længe, og han er nået til et sted, hvor han nyder godt af, at skægget er blevet gråt, og at øjnene har fået smilerynker:

– Min fordel er, at jeg har nået en alder, hvor jeg har fået den naturlige autoritet, som kommer med alderen. Min fysik er i orden, og jeg kan stadig huske, siger han
og tilføjer med et smil:

– Jeg har da tænkt mig at fortsætte, til jeg falder omkuld!

 

LÆS OGSÅ: Bag om Badehotellet: Det perfekte kostume kan gøre mig lykkelig

 

LÆS OGSÅ: Tidligere stuepige på Svinkløv: Min sommer på badehotellet

 

LÆS OGSÅ: Andrea Birkkjær fra 'Badehotellet': Jeg blev kastet ind i alt det sjove!

Tekst: Anette Løkken Sørensen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 01-03-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge