Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Livet er godt med pensel og palet

Nyt fra Hjemmet
Der er glimt i øjet på 49-årige Maiken Hejnfelt, mens hun med energiske bevægelser stryger grundmaling på et nyt lærred.

– Jeg maler hver dag, jeg kan slet ikke lade være, siger hun med et bredt smil.

Malingen flyver rundt og klatter på gulvet, men det gør ikke spor, for Maiken har indrettet et atelier i haven til villaen i Frederikssund, som hun deler med sin mand, Niels Hejnfelt. Parrets to sønner på 21 år og 23 år er flyttet hjemmefra.

I dag er Maiken en glad kvinde. Ingen kan mærke på hende, at hun lider af en frygtelig sygdom: kronisk Hortons hovedpine. En sygdom, der har begrænset hendes liv på mange måder.
Annonce


“Maiken var en frisk og rask 15-årig, da hun oplevede sit første anfald. ”

– Jeg var midt i en matematiktime og sad på min plads, da jeg med ét blev overmandet af stærke smerter. Jeg lagde mig ind over bordet og forsøgte at sidde lige så stille, til det var overstået. Og så fortsatte jeg skoledagen, husker hun.

Få dage efter kom det andet anfald, så endnu ét. Inden længe fik Maiken anfald hver eneste dag, og nogle dage blev hun ramt flere gange.

Et anfald, der varer fra en halv time til tre timer, begynder typisk med, at Maiken mister evnen til at fokusere. Smerterne breder sig fra det ene øje, som lukker til, til tindingen og videre ned i tænder og nakke i samme side af hovedet.

“– Jeg føler det, som om jeg bliver kvalt, og som om mit hoved skal eksplodere. Smerterne breder sig ned i kroppen og kan gå over i noget, der minder om en spastisk lammelse. Som voksen har jeg præsteret at banke hovedet ind i en væg i desperation, forklarer Maiken.”

Hendes forældre begyndte at frygte, at hun havde en svulst i hjernen.

– De fik mig undersøgt, og konklusionen var, at jeg havde migræne.


Familien åndede lettet op. Men den forkerte diagnose betød, at Maiken i årene fremover fik migrænemedicin, og hun er i dag overbevist om, at den forværrede hendes sygdom.

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 11/2010

Læs også: Hjemmets helsebrevkasse
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 15-03-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri