Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Livsdrøm blev virkelighed: Katerinas Kattehjem

Nyt fra Hjemmet
Godt gemt væk fra alfarvej ude i de bløde fynske bakker vest for Odense ligger Egelund kattehjem. Det har navn efter ejeren, Katerina Egelund, som åbnede hjemmet første februar i år.
Set ude fra vejen er der intet der afslører, at de mange om-bygninger, der er i gang på den røde landejendom, også huser et kattehjem. Men snart vil den udendørs løbegård midt på gårdspladsen være klar, og kattene vil sole sig ude i det fri.
Inde i det, der før var familien Egelunds redskabsskur, er der i løbet af vinteren bygget om, så her nu kan bo 10 katte. For blot en uge siden var der fuldt hus, men i dag er der kun seks katte.
– Heldigvis, udbryder Katerina Egelund.
– Jeg er så glad hver gang, jeg finder et godt hjem til en af kattene!
Annonce

Katerinas kattehjem er afløseren for det velkendte „Elses kattehjem“ i Sanderum på Fyn. Da Else skulle pensioneres, pegede hun selv på den 30-årige veterinærsygeplejerske Katerina som sin afløser. De to har haft et godt samarbejde de sidste fem år, hvor Katerina har lagt informationer om kattene ud på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside for Else.
– Det er en ære for mig at være Elses efterfølger. Jeg har drømt om det, lige siden jeg begyndte at hjælpe Else for 5-6 år siden, fortæller Katerina med et stort smil.
Lige siden hun blev færdig som dyresygeplejerske har hun arbejdet på dyreklinikken i Overgade i Odense. Og det er her, de mange ulykkelige katte kommer ind, når deres mennesker ikke kan have dem mere. Eller når de er blevet smidt væk, glemt eller forsømt af deres ejere.
De sygeste og svageste bliver aflivet på klinikken. Fordi det i mange tilfælde simpelthen er det mest humane. Men dem, der er sunde og raske, bliver vaccineret, får en ormekur, bliver øremærket og neutraliseret og befriet for utøj. Og efter en uges karantæne kommer de ud på Katerinas internat, hvor de bor, mens Katerina finder en ny familie til dem.

Læs hele artiklen om Katerina og kattene i Hjemmet nr. 24/2011

»Er du også vild med katte?
Så klik her og besøg Hjemmets Katte: Danmarks hyggeligste mødested for katte og deres mennesker
Tekst: Kirsten Winding
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 11-06-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge