Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lizzie er sprunget ud i livet

Nyt fra Hjemmet
Det skulle have været en glædens dag. Lizzie Beuchert var færdig som social- og sundhedshjælper og skulle ned at hente sit eksamensbevis på uddannelsesstedet.
Men da hun vågnede den morgen for 10 år siden, indså hun hurtigt, at hun ikke var i stand til at gå nogen steder.
– Jeg græd og græd og græd. Jeg kunne slet ikke holde op med at hulke. Senere var jeg også nødt til at sygemelde mig fra det plejehjem, hvor jeg arbejdede, fortæller 47-årige Lizzie Beuchert, der gik til lægen, fordi hun følte sig depressiv.
Kort tid efter blev Lizzie sendt i arbejdsprøvning på et revalideringscenter. En oplevelse, hun gerne havde været foruden.
Annonce

– Det var masser af larm, og jeg havde det rædselsfuldt. Hurtigt blev jeg erklæret uden arbejdsevne. Jeg følte mig tom indeni og helt og aldeles værdiløs, siger Lizzie.
På hjemmefronten følte Lizzie også, at hun var ved at miste sin funktion. Læger og psykiatere havde forbudt hende at lave for meget husligt arbejde og i stedet uddelegere flere opgaver til sin mand, som hun i dag er skilt fra.
– Men jeg tiltuskede mig alligevel forskellige opgaver. Og vasketøjet hægede jeg om. Det område skulle ingen tage fra mig, siger Lizzie og kan ikke lade være med at grine ad det absurde i situationen.
Når Lizzie tænker tilbage på alle årene med depression, er det ordet „trist“, der oftest dukker op.
– Det var en trist hverdag. Jeg havde svært ved at tælle de lyse timer, fordi der var så mørkt i mit sind, fortæller Lizzie, der ligner en skarp modsætning til det mørke, hun beretter om:
Håret er rødt, blusen lilla, holdningen rank og smilet bredt.
Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Jens Bach
Publiceret: 07-12-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri