Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lone fik en nyre af sin mand

Nyt fra Hjemmet
56-årige Lone Verner Nielsen og 57-årige Eigil Dixen har dannet par i over 30 år, de er forældre til tre voksne døtre og har altid været så enige om tingene, at venner for år tilbage forærede dem en flækket ametyst som symbol på to halvdele, der hører sammen.
Men når talen kom på den nyresygdom, som Lone har lidt af siden ungdommen, var de uenige. Ikke mindst, da lægerne i begyndelsen af 2009 erklærede, at nu var det dialyse eller transplantation.
– Jeg mente ikke, at jeg fejlede noget særligt. Jeg var måske lidt mere træt end normalt, siger Lone.
– Min erindring er anderledes. Du havde ikke så meget energi, du havde vand i kroppen og var noget bleg, mener Eigil.
Annonce

Da Hjemmet besøger parret i deres villa i Viby ved Århus er Lone fuld af energi, og både hun og Eigil ser glade ud. Kort forinden har Lone nemlig fået transplanteret den ene af Eigils nyrer.
Energi havde Lone også, da hun som 18-årig skulle have udført en uskyldig næseoperation. Her blev det konstateret, at hun havde for højt blodtryk, og da årsagen skulle findes, opdagede lægerne, at hun led af en nyresygdom.
– Dengang betød det ikke andet for mig, end at jeg skulle gå til jævnlig kontrol, og under mine graviditeter blev der holdt ekstra øje med mig. Men jeg følte ikke, at sygdommen begrænsede mig, forklarer Lone, der arbejder som konsulent i Skanderborg Kommune.
Føltes uvirkeligt
Eigil er rektor på Egå Gymnasium, og heller ikke han spekulerede meget på sin kones nyresygdom. I hvert fald ikke før Lones nyrer i 2005 fungerede så dårligt, at parret blev tilbudt et kursus, hvor de hørte om transplantation, dialyse samt om, hvilken kost der kunne skåne nyrerne.
– Det føltes uvirkeligt, at alt det, vi hørte om på kurset, havde noget med mig at gøre, fortæller Lone.
Hun begyndte dog at spise nyrevenlig kost såsom dåsefrugt frem for frisk frugt og kogte grøntsager frem for rå.
Men trods diæten, som blev suppleret med stadigt mere medicin, lød lægernes besked altså, at nu var det dialyse eller transplantation.
– Jeg ville helst ikke i dialyse, da det sætter en masse be-grænsninger for ens liv. „Har du ikke et familiemedlem, der kan give dig en nyre?“ spurgte lægerne. Men jeg har hverken forældre eller søskende, og vores døtre skulle det ikke være. Det kunne jeg ikke overskue, de er jo så unge, forklarer Lone.
Men Eigil havde et forslag.
Tekst: Lise Petersen
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 18-01-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri