Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lotte reddede sin fars liv

Nyt fra Hjemmet
Det var en dejlig majdag, men det ænsede den kun 10-årige Lotte ikke, da hun havde fået opringningen fra sin mor med beskeden: „Skynd dig hjem!“
Hun cyklede hjemad så stærkt, hun kunne, smed cyklen fra sig og styrtede ind ad døren til hjemmet i Horsens. Da hun kom ind i stuen, sad hendes far i sofaen, og hun kunne straks se, at der var noget helt galt. Han sad i sofaen og klagede sig og så rigtig dårlig ud. Og han snakkede ikke, som han plejede.
– Jeg kunne godt se, at far havde brug for hjælp, og at han ikke kunne ringe til lægen selv, så det gjorde jeg. Og jeg ringede også efter en taxa, så far og jeg kunne komme op til lægen, fortæller Lotte.
Annonce

Der er helt stille i stuen, hvor vi sidder, mens Lotte fortæller, for selvom det nu er to år siden, berører begivenheden stadig alle i familien.
Lottes far, Lars Juul Larsen, der dengang kun var 40 år, var blevet ramt af en hjerneblødning, og hvis Lotte ikke havde sanset at ringe til lægen og dernæst havde sørget for, at hun og faren var kommet af sted med en taxa, havde Lars ikke siddet her i dag.
Fra lægen gik turen i ambulance til det lokale sygehus, hvor de konstaterede, at der var tale om en hjerneblødning. Her stødte Dorthe til, og så gik turen i ambulance til Århus Sygehus.
– Jo, jeg var bange, indrømmer Lotte. –Jeg havde mest lyst til at gemme mig og græde, men far skulle have hjælp.
Og så var det bare at være en stor pige.
Lotte kigger hen på Lars, som ikke kan skjule, at han bliver rørt over at høre sin datter fortælle.
– Selv husker jeg ikke noget fra den eftermiddag. Dorte har fortalt mig, at jeg ringede til hende og sagde, at jeg havde ondt i hovedet og var helt forvirret og ikke kunne finde ud af, hvad jeg skulle, fortæller Lars, mens hans brune øjne fyldes af varme og taknemmelighed ved tanken om datterens snarrådighed.
Imens alt dette stod på, passede Dorthe sit arbejde i en bagerbutik, selvom hendes tanker uafbrudt var hos datteren og Lars.
– Jeg havde bare lyst til at smide alt, hvad jeg havde i hænderne og skynde mig hjem, men jeg kunne ikke forlade butikken. Jeg fik ringet en enkelt gang til Lotte, som fortalte mig, at de var på sygehuset. Der skyndte jeg mig hen, så snart jeg fik fri, fortæller Dorthe.

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 29/2010
Tekst: Astrid Westergaard
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 19-07-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge