Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lykkelige forældre til to adoptivbørn

Nyt fra Hjemmet
Christina og Ole kunne ikke selv få børn, og i dag er de lykkelige forældre til Mads fra Bolivia og Vibe fra Etiopien. Men kan man elske adoptivbørn lige så højt som sine egne biologiske børn, funderede Christina og Ole. Nu kender de svaret.

Der er liv i villaen med udsigt over havet i Hundested.
Christina er ved at snøre sine løbesko, mens Ole gør løbe-klapvognen klar. I sofaen sidder Mads på fire år og spiller på sin Nintendo, og det benytter Vibe på to år sig af. Hun stjæler en af storebroderens elskede biler og bener ind på værelset med den.
Christina Weirum Andersen og Ole Poulsen, 40 år og 46 år, skal ud og løbe en morgentur med børnene, inden Ole skal på job som rådgivende ingeniør med eget firma.
Christina er på barselsorlov, og når den slutter, skal hun finde et job, der matcher hendes uddannelse som fysioterapeut.
Familien er på mange måder en normal, travl børnefamilie, og dog skiller familien sig ud.
– Jeg tror, de fleste i Hundested kender os. Der er ikke så mange i byen med udenlandske adoptivbørn, siger Christina og spørger:
– Vi I høre historien?
Ja tak, det vil vi gerne!
– I dag kunne vi ikke ønske det anderledes, men det har krævet sine kampe undervejs, siger hun.
Christina og Ole mødtes i 1999. Hun var 28, han var 34, og ønsket om at få børn meldte sig hurtigt, men intet skete. Parret henvendte sig på en klinik for barnløse, hvor en række fertilitetsforsøg over tre år heller ikke bar frugt.
– Derfor besluttede vi os for at adoptere. Det lå os meget på sinde at blive forældre, forklarer Christina og bakkes op af Ole.
– Selvfølgelig skulle vi have børn. Det var sådan, vi så os selv.
Det var i 2005, og de følgende tre år husker Christina og Ole som besværlige.
– Ventetiden i forbindelse med adoption og følelsen af, at den største beslutning i vores liv afhang af andre, var forfærdelig. Der var hele tiden noget, der forhalede processen, siger parret.
Først kom Mads
Den 17. januar 2008 ringede Christina til adoptionsbureauet, og budskabet overrumplede hende: „Der er en lille dreng til jer på et børnehjem i Bolivia,“ lød ordene, og Christina husker, hvordan følelserne ruskede i hende:
– Jeg blev fyldt med lykke, men jeg blev også usikker. Nu var det nu! Kunne jeg finde ud af at være mor, spurgte jeg mig selv.
Ole mindes, da han fik Christina i røret:
– Hun talte hurtigt og lød meget forfjamsket.
En anden adoptivfamilie havde hentet et barn på det samme børnehjem kort forinden, og de havde en videostrimmel, hvor Christina og Oles dreng var med.
– Den fik vi sendt, og han så sød ud. Jeg følte mig dog ikke som mor endnu, fastslår Christina og fortæller om det store øjeblik, da hun og Ole den 22. februar 2008 trådte ind på børnehjemmet i Bolivia.
– Mads var 11 måneder gammel, og han sad på en bænk i stuen, hvor der også var andre børn. Vi ville ikke skræmme ham, så vi satte os forsigtigt ned ved siden af ham, og dér sad vi nogen tid næsten uden at trække vejret. Så lige pludselig begyndte Mads at pille ved mit snørebånd, og så kiggede han op på mig med sine dejlige brune øjne, og så var kontakten etableret, storsmiler Christina.

Annonce

 

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 35/2011

Tekst: Henrik Helmer Petersen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 29-08-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri