Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Maja cykler trods hjertefejl: Jeg synes, jeg er sej!

Nyt fra Hjemmet
Der blev knebet et par tårer, og mange hjerter bankede stolt, da Maja og fem andre hjertebørn sidste efterår kørte i mål i motionscykelløbet Copenhagen Cycling i København.
De havde cyklet 64 kilometer og kom flot i mål som de sidste i det store felt ledsaget de sidste 10 kilometer af motorcykelbetjente, der førte de hjertesyge unge gennem byen og holdt trafikken tilbage for dem.
Ved målet stod Iben og Christian. Da Maja kørte over målstregen, brusede glæden og stoltheden gennem dem.
– Det er vores datter. I mange år var vi så bekymrede for hendes hjertefejl, og så gennemfører hun et cykelløb så flot. Det var, som havde både hun og vi vundet Tour de France, husker Iben og Christian Helth Louby, henholdsvis 48 år og 46 år.
Annonce

Maja på 17 år smiler. Hun har tænkt sig at gøre kunststykket efter i år, og det betyder ikke noget, hvilket nummer hun bliver. Hun har allerede vundet!
– Jeg synes, det er lidt sejt, at jeg kan gennemføre sådan et løb, og efter at jeg er begyndt at cykle, har jeg fået det meget bedre. Jeg er lidt stolt af mig selv, siger Maja Helth Louby beskedent.
Hun kom til verden på Herlev Hospital den 21. juni 1993. Hendes forældre var uforberedte, da en læge på tredjedagen fortalte dem, at deres datter var født med en alvorlig hjertefejl. Et spejlvendt hjerte og et hul i skillevæggen mellem to kamre.
– Med ét blev vores tilværelse vendt op og ned. Maja blev overflyttet til Rigshospitalet, og her fik vi at vide, at hjertefejlen ikke var livstruende her og nu, men at hun i løbet af nogle år skulle igennem en stor hjerteoperation, fortæller Iben.
– På sin vis forligede vi os med tanken og tog det roligt. Alligevel lå det i baghovedet: „Hvad nu hvis,“ supplerer Christian.

Læs hele Majas historie i Hjemmet nr. 34/2010
Tekst: Henrik Helmer Petersen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 23-08-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri