Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

"Man skal leve livet nu"

Nyt fra Hjemmet
Man skal leve livet nu Erik Skeeter Thornsen har altid elsket at synge, og som ung spillede han med i et band. Men så blev musikken lagt mere eller mindre på hylden. Hans brors dødsfald mindede imidlertid Erik om, at man skal bruge livet på det, man har lyst til.

Erik Skeeter Thornsen glemmer aldrig en helt bestemt dag i 2006. Han kørte i bil sammen med sin søster, svoger og sin kone, Hanne. Radioen spillede i baggrunden – og pludselig spidsede de ører: Dansktopprogrammet spillede et nummer fra cd’en „Et liv med Jante“, som Erik netop havde udgivet.

 

– Vi råbte og skreg. Jeg vidste slet ikke, at den var blevet testet på dansktoppen, og nu var den kommet ind. Vi ville alle sammen gerne sige noget, men vi ville også gerne høre nummeret. Det var lidt sjovt, siger 64-årige Erik.

 

Da Hjemmet møder Erik i Kulhuse, hvor han og Hanne bor i et sommerhus, har han flere udgivelser bag sig og har ligget på dansktoppens førsteplads med flere numre.

 

At han skulle nå dertil, faldt ham ikke ind, da han som lille dreng elskede at synge.

Annonce

 

– Mine store søskende grinede ad mig, men det var jeg ligeglad med. Jeg syntes, det var dejligt at synge.

 

Som 16-årig kom Erik med i et orkester.

 

LÆS OGSÅ: Lasse og Mathilde: "Heste har lært os uendeligt meget"

 

– Det var i pigtrådstresserne, så jeg stod som forsanger med langt hår til skulderen, siger Erik med et smil.

 

Så kom der travle år med ægteskab, to børn og et job, hvor han arbejdede sig op fra ufaglært til produktionschef. Et arbejde, der bragte Erik vidt omkring i verden og gav ham lange travle arbejdsdage. Alt sammen betød, at musikken gled i baggrunden.

 

– Som 35-årig købte jeg et trommesæt, og vi var fem venner, der begyndte at spille sammen. Vi tog ud og spillede dansemusik, og jeg sad ovre ved trommerne og sang. Det var rigtig skønt. Men det var ikke så tit.

 

Men Erik havde planer om, at der skulle meget mere musik ind i hans liv. Han og hans storebror havde aftalt, at når de blev lidt ældre, skulle Erik lære at spille guitar, broderen skulle spille keyboard, og så ville de begynde at spille sammen.

 

Et chok

Men en dag blev Erik ringet op: Hans bror var faldet om derhjemme. Han blev 55 år.

 

– Jeg fik et chok. Og samtidig satte det tanker i gang: I årevis var jeg stået op klokken fem om morgenen og kommet hjem klokken fem om eftermiddagen – og ofte havde jeg arbejde med hjem. Jeg blev bange for ikke at nå noget af alt det, jeg også gerne ville. Så nu købte jeg en spansk guitar og lærte mig selv at spille, siger Erik, der var 49 år på det tidspunkt.

 

– Da min bror døde, købte jeg en guitar og lærte mig selv at spille.

Men han arbejdede stadig som produktionschef, og de kommende seks år knoklede han løs stort set, som han plejede. Indtil det gik galt.

 

– En dag, jeg på vej fra arbejde, måtte jeg køre ind til siden – og så sad jeg bare og græd. Jeg kunne næsten ikke holde op igen.

 

Erik havde fået en stressdepression, og det næste halve år sad han derhjemme og var trist og kunne ikke rigtig noget.

 

– Det kom som et chok for mine omgivelser: Jeg plejede at være ham, der klarede det hele. Men nu bagefter kan jeg godt se, at der var nogle ting, jeg ikke havde fået bearbejdet.

 

Da Erik blev syg, havde han og Hanne lige købt sommerhuset i Kulhuse tæt på stranden.

 

– Den strand var min redning, det var simpelthen medicin at gå der. Og en dag mødte jeg en dame, der fortalte mig, at man kan finde rav her. Siden har jeg lært at spotte det, og man glemmer alt, når man går på standen og leder efter rav.

 

– Man glemmer alt, når man går hernede og leder efter rav, siger Erik.

Lever drømmen ud

Spille musik kunne Erik ikke, mens han var syg. Det fik han til gengæld meget bedre tid til, da han efter sygemeldingen fik arbejde som montør af lamelgardiner. Det job kunne han lægge fra sig, når han kom hjem, og derved fik han ikke alene overskud til at spille mere, han begyndte også at komponere musik og skrive sine egne tekster.

 

LÆS OGSÅ: Mød Rosa - vinder af "Danmarks sødeste kassedame 2015"

 

– Mine tekster handler om meget af det, der sker omkring mig, og ofte har det en forløsende faktor at skrive det ned, siger Erik, der sendte tanker til sin afdøde bror, da han i 2006 besluttede at udgive cd’en „Et liv med Jante“ med sine egne sange.

 

– Jeg tænkte, at jeg ville gøre det, mens jeg kunne. Måske ville jeg ikke dø lige med det samme, men der kan ske så meget andet, der kan sætte én ud af spillet.

 

Som 60-årig gik Erik på efterløn, og siden har han haft endnu mere tid til at leve drømmen ud.

 

– Jeg optræder sammen med to af de gutter, jeg begyndte at spille med som 35-årig. „Skeeter, Tødten & Dandanell“ hedder vi. Det er så skønt og dejligt at komme ud.

 

I bandet spiller de i dag irsk/ skotsk folkemusik. Men Erik optræder også alene, og så er det både hans egne numre og de irske, han spiller.

 

– Jeg kan godt føle mig lidt nøgen, når jeg står alene på scenen, men det giver mig også en frihed til fra hjertet at kunne fortælle lidt om baggrunden for mine sange, forklarer han.

 

Eriks kone, Hanne, laver ikke selv musik. Men hun lytter til Erik og giver ham kritik, når han har skrevet noget nyt, fortæller hun. Her spiller Erik på den irske tromme, bodhran.

Og én af Eriks sange står hans hjerte særligt nær. Den har han skrevet til sit barnebarn Rosa-Nina på syv år.

 

– „Får jeg den ikke på cd, morfar“, spurgte hun, da jeg havde spillet den for hende. Og så tænkte jeg mig om. Hvis jeg pludselig ikke er her mere, er der jo ingen til at spille den for hende. Og så gik jeg i studiet og lavede en cd med det ene nummer og et billede af hende udenpå. Hun blev rigtig glad – og lidt genert, siger Erik, der nu er i gang med at indspille en hel cd, hvor Rosa- Ninas sang indgår.

 

Når Erik tænker tilbage på sit travle arbejdsliv, er der ikke noget, han savner.

 

– Det var godt dengang. Men jeg synes, jeg har det dejligt i dag. Jeg laver musik og finder rav – og så bliver jeg da glad, når jeg bliver spillet i radioen, og når folk stemmer på mig på dansktoppen. Det betyder, at der er nogen, der synes om min musik, siger Erik. 

 

"Man skal leve livet nu". Erik Skeeter Thomsen opfordrer alle til at tro på sig selv og sine evner :)http://www.hjemmet.dk/artikler/Nyt-fra-Hjemmet/Man-skal-leve-livet-nu/

Posted by Hjemmet on 1. juni 2015
 

 

LÆS OGSÅ: Den gode gerning er vejen til det gode liv

LÆS OGSÅ: En festsang skal skrives med hjertet

LÆS OGSÅ: Efter 15 år i medicintåger: Mette fandt vejen til et godt liv

Tekst: Lise Petersen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 01-06-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri