Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Video: Mandagskylling fra smugkroen

Nyt fra Hjemmet
På Sortebro Kro sørger Melina Kofod for, at det ikke kun er gæsterne, der bliver forkælede. Hver dag bruger hun timer på at lave et sundt og nærende måltid til kroens ansatte inklusive hendes mand, John Kofod, der ejer det historiske sted.

Her får du opskriften på Melinas Mandagskylling:

1 hel kylling (med lange ben og stærke knogler)
1 rød peber
1 bdt bredbladet persille, groft hakket
2 zittauerløg i kvarte
1 friskt laurbærblad
2 hvidløgsfed
2 kviste frisk timian
1 tomat
2 skefulde sherryeddike
2 skefulde olivenolie
vand
salt og peber
en sjat piske fløde til sovsen
  1. Kyllingen renses og fyldes med urter, tomater og rød peber tilsat eddike, olie, salt og peber.
  2. Steges i ildfast fad tilsat lidt vand i bunden ca. 1 time ved 180°.
  3. Fyldet - undtagen laurbærbladene, som pilles fra - blendes med den stegevæske der er i fadet eller evt. lidt vand. Blandingen sigtes, koges op, smages til og lidt fløde tilsættes for at afrunde smagen.
  4. Retten serveres med enten kartoffelmos, ris, eller kogte kartofler.
Annonce

I klippet nedenfor kan du se, hvordan Melina laver mandagskylling med tilhørende sovs:

 
Mere fakta
Smugkroen fra Sydfyn

Krostuen på Sortebro Kro er indrettet i den oprindelige kostald, og køkkenet ligger der, hvor svinene holdt til, da den gamle bindingsværksejendom stadig lå ved „Sortebroen“ over Vejstrup Å nord for Svendborg.


I det hele taget ligger der en broget historie gemt i de skæve vægge og de slidte gulvplanker, som er bevaret stort set, som dengang kroen opstod som smugkro og siden blev kongeligt privilegeret i 1860.


I 1945 blev bygningen genrejst som en del af frilandsmuseet Den Fynske Landsby i Odense, men modsat de andre gamle bygninger her er kroen ikke et museum, men et fungerende eksempel på en landsbykro fra 1800-tallet.

Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 04-10-2014
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge