Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Marie er vores solstråle

Nyt fra Hjemmet
Alt ånder fred og ro i den lille nordøstfynske landsby Mesinge, men da vi når til kastanjealléen op til den velholdte firlængede gård midt i byen, brydes roen af rytmisk motorlarm og glade hvin.
Det er femårige Marie, der får en tur på sin 16-årige storebror, Mads’, motorcrosser. Han holder en arm rundt om livet på hende, så hun sidder godt beskyttet foran ham på det firhjulede køretøj, mens hun jubler og stråler som en lille sol. Mads’ smil er omtrent lige så stort som Maries.
Resten af familien står lidt tilbagetrukket oppe ved gården og følger legen. De er samlet om dagens højdepunkt for Marie.
Annonce

– Hun elsker det bare – og det gør Mads også, fortæller 34-årige Marlene Tygesen Dalsgård Hansen, der er mor til Marie, Mads og 11-årige Mathilde.
Få minutter efter er alle inde og samles til eftermiddagens kaffe, te og saftevand. Marie gaber og gnider øjne, og dagens handicaphjælper, Katri, bærer hende ind ved siden af, så hun kan få en lille lur.
Selvom Marie er fem år, gør hendes medfødte handicap, at hun hverken kan gå eller tale endnu.
Hun blev født helt normalt, og de første uger var hun tilsyneladende en temmelig nem baby. Men da Marlene havde haft småbørn før, begyndte hun hurtigt at undre sig over, at Marie ikke reagerede helt, som hun skulle.
– Hun spiste ikke rigtigt, tabte sig og faldt hele tiden i søvn. Jeg kunne ikke få øjenkontakt med hende, og så begyndte hun at give nogle pludselige, voldsomme spjæt, fortæller Marlene.
Maries far, Morten Tygesen, kunne også godt se, at der var noget galt med datteren, så Marie var kun fem uger, da forældrene bad lægen undersøge hende nærmere.
Lægen slog det hen med lavt blodsukker, men da de få uger efter var til en sammenkomst hos sundhedsplejersken, sendte hun dem straks på sygehuset for at få Marie undersøgt for epilepsi.
– Vi blev både lettede over, at en professionel straks kunne se, at Marie skulle undersøges nærmere. Og samtidig frygtede vi, hvad undersøgelserne ville vise.

Læs hele artiklen om Marie i Hjemmet nr. 18/2011
Tekst: Kirsten Winding
Foto: Karin Riggelsen
Publiceret: 02-05-2011
Pin it

Hjemmet i denne uge