Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mille er et mirakel

Nyt fra Hjemmet
Mille gemmer genert hovedet bag sin mors bukseben, da Hjemmet kommer på besøg hos familien i Vejle. Hun sidder i sin kørestol med påmalet edderkoppespind på hjulene, men der går ikke mange øjeblikke, før hun fortæller, hvad hun har lavet samme morgen.

– Jeg har været til ridning.

Mor, 35-årige Gitte Jonsson, smiler og stryger blidt sin datter over det blonde hår.
Bare det, at Mille overhovedet er i live og fylder fem år til sommer, er et mirakel.
Gitte og gemalen Per, som er på arbejde lige nu, havde i flere år forsøgt at blive gravide. Det lykkedes i 2005.

– Da jeg var tre måneder henne, fik jeg at vide, at jeg ventede trillinger. Det var godt, jeg lå ned, for den skulle lige sluges, fortæller Gitte og griner højt.
Annonce


Hun har sat sig ved familiens stuebord og taget Mille på skødet. Milles søskende, Mads og Mette, tumler rundt på den postkasserøde hjørnesofa.

Da det første chok havde lagt sig, var glæden over den kommende familieforøgelse stor. Og den varede næsten hele graviditeten ud.

Gitte blev scannet hver anden uge, og i uge 33 fik hun den sidste scanning, inden trillingerne skulle tages ved kejsersnit få dage senere. Troede hun.

– Men da lægen og jordemoderen gik ud for at snakke, vidste jeg, der var noget galt. De kom tilbage og sagde, at den ene trilling var syg.

Læs mere på næste side ...

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 17/2010De kom tilbage og sagde, at den ene trilling var syg. Hun havde vand i hovedet i så store mængder, at de vurderede, at hun ingen hjerneaktivitet havde, siger Gitte stille og fortsætter:

– Vores verden sank i grus, og vi græd og græd. Per blev ved med at sige, at det også havde været for godt til at være sandt: At der var tre, og at de alle var sunde og raske.

Fødslen blev udsat og gik i gang af sig selv efter 35 uger. Når der er tale om trillinger, bliver de oftest taget ved kejsersnit, og først blev Mette taget, så Mads, og til sidst Mille. Hun havde vand i hovedet og åben rygmarvsbrok, som er en medfødt misdannelse af ryghvirvlerne, som af ukendte årsager udvikler sig de første fire uger af graviditeten.

Men Mille overlevede fødslen.

– Først da hun fyldte et år, var jeg overbevist om, at hun var kommet for at blive. Og lægerne kaldte hende også „det lille mirakel“, fortæller Gitte, som får betalt tabt arbejdsfortjeneste af kommunen, så hun kan være hos Mille, når hun skal til undersøgelser.

De første år af sit liv har Mille nemlig haft utallige urinvejsinfektioner, fordi hun danner nyresten. Det har hun fået behandlet ved ultralydsknusning, og hun bliver fortsat fulgt tæt, da hun er for lille til at få medicin.

To gange om ugen står den også på fysioterapi, og der kommer farmor, 77-årige Ninna Jonsson, forbi for at gøre Mads og Mette klar til børnehave.

– Vi kunne ikke have undværet vores familier. De har trukket et stort læs, siger Gitte.

Læs mere på 
www.rygmarvsbrokforeningen.dk


Læs resten af artiklen i Hjemmet nr. 17/2010
Tekst: Annebeth Mortensen
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 26-04-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri