Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mød Hjemmets nye dyrlæge Mikala

Nyt fra Hjemmet
Mikala Ochsner Rasmussen var blot to år, da hun blev grebet af kærlighed til dyr. Hun drømte om at blive dyrlæge – og det blev hun! Fra denne uge er hun også Hjemmets læseres dyrlæge. Ud over sin faglige baggrund kan hun trække på hverdagens oplevelser med sine egne dyr.

12 heste går i folden ved den røde gård, hvor 40-årige Mikala Ochsner Rasmussen, Hjemmets nye dyrlæge, bor. Vejen til denne idyl går ad snoede småveje. Der er langt til naboer og højt til himlen. Mikala har slået sig ned i den lille by Jystrup på Midtsjælland med sønnerne Malthe på 10 år og Magnus på 7. Og hunden Kasper, hunkatten Erling og den røde hankat Tiger. – Tiger er chefen. Hunden gør kun, hvad den får lov til, siger Mikala.

 

I gårdens anden længe bor hendes forældre. – Vi er stadig to familier, men vi ville gerne bo i nærheden af hinanden, så vi kan hjælpe hinanden. Mine forældre ville være tættere på deres børnebørn, forklarer Mikala ved det lange, solide spisebord, mens forårssolen strømmer ind ad stuens sprossede vinduer.

Annonce

 

Sønnerne Magnus (t.v.) og Malthe hygger sig med deres mor. Katten Tiger er fanget i et – ja, tigerspring.

 

Mikala, der er fraskilt, og hendes forældre flyttede sammen i tre år i Hørsholm på prøve, og da det gik godt, købte de i 2007 gården i Jystrup. – Jeg er opvokset i et bofællesskab, så jeg er helt fortrolig med de uskrevne regler, der gælder, når flere familier bor sammen, siger Mikala med et smil.

 

Hendes forældre, der stadig er erhvervsaktive, arbejder med journalistik og kommunikation. Den vej ville Mikala ikke gå. – Som den eneste i familien elsker jeg dyr. Fra jeg var to år, talte jeg stort set ikke om andet end dyr, fortæller hun. Katten Tiger kommer majestætisk slentrende ind i stuen, kaster sig ned og bokser løs på den solskinsgule sofas ene side.

 

– Jeg kunne slet ikke undvære dyr. De er så livsbekræftende og afslappende at være sammen med, siger Mikala med et overbærende blik på katten og tilføjer: – Det er også godt for mine sønner at lære respekt for andre levende væsener.

Nye veje

Den dyreglade Mikalas drøm var at blive dyrlæge. Hun blev optaget på det, der dengang hed Landbohøjskolen i København, og uddannelsen levede helt op til hendes forventninger. – Jeg holdt især af de kliniske fag, hvor jeg – i modsætning til de teoretiske fag – undersøgte og behandlede dyr.

 

Pludselig kan Kasper, familiens store, kærlige hund, ikke ligge stille længere. Han må have lidt nærkontakt med Mikala, inden hun får lov til at fortsætte samtalen. Efter endt uddannelse fik Mikala ansættelse, først på et dyrehospital og derefter på en dyrlægeklinik for heste. Her opdagede hun, at dyr kan behandles med alternative metoder – kiropraktik og akupunktur. Og hun besluttede selv at uddanne sig videre på disse områder i henholdsvis Tyskland og Canada.

 

En drøm gik i opfyldelse for Mikala, da hun blev dyrlæge. Fremover kan Hjemmets læsere nyde godt af hendes ekspertise.

 

– 99 procent af dyrene siger ikke en lyd, når jeg indfører akupunkturnålene i dem, og de ligger uden problemer 15 minutter med nålene. De fleste falder faktisk i søvn, fortæller Mikala. Hun mindes, hvordan ejeren til en 11 år gammel jagthund henvendte sig til hende. Hunden var plaget af gigt og var efterhånden blevet så trist, at en aflivning syntes uundgåelig.

 

– Jeg behandlede hunden med akupunktur. Gigten kan ikke fjernes, men smerterne kan lindres, og den fik en langt bedre livskvalitet. Hund og ejer fik forlænget tiden sammen med omkring fem måneder, og ejeren, der jo elskede sin hund, var lykkelig.

Også Kasper, Mikalas egen hund, har fået behandling med de små, fine nåle. – Han var meget urolig, da han var yngre. Men behandlingen hjalp.

Reddede hest

Mikala har redet, siden hun var fem år. Som voksen har hun konkurreret i ridebanespringning og military, som er en kombination af dressur, ridebanespringning og terrænspringning. I dag rider hun især jagter, blandt andet Hubertusjagten, hos Sportsrideklubben i Gentofte.

 

– Det dejlige ved sporten er dels samværet med hesten, dels det sociale – jeg kender hestefolk over store dele af verden. En desperat hesteejer fik en dag brug for Mikalas assistance. – Hun indledte med at sige, at hun ikke troede på mine alternative metoder, men hun havde en hoppe, der var så vild, at den var livsfarlig. Hun havde prøvet alt, men forgæves. Nu skulle hesten dø, hvis jeg ikke kunne hjælpe.

 

Mikala undersøgte hoppen grundigt og opdagede, hvorfor den var så vild. – Den var meget øm i ryggen og langs siderne. Jeg behandlede den med både kiropraktik og akupunktur, hvilken fik den til at falde til ro. Hesten fik det godt igen, kunne atter bruges som ridehest og reddede livet.

 


Hjemmets nye dyrlæge, Mikala, og sønnerne, Malthe og Magnus, bor i idylliske omgivelser.

 

I dag driver Mikala sin egen dyrlægeklinik sammen med en kollega. At hun har valgt den rette vej, er hun ikke et sekund i tvivl om. Dog er der en opgave, som en dyrlæge må udføre, men som hun aldrig helt vænner sig til. – Når jeg ser, at der står „aflive" på mit ugeskema, bliver jeg trist. Især hvis det er unge, raske dyr, er det svært. Hvis det derimod er et gammelt, sygt, smertepåvirket dyr, føler jeg, at jeg gør en god gerning, når jeg slutter dets liv på en ordentlig måde.

 

Ingen tvivl om, at Mikalas hjerte banker varmt for dyrene. – Heldigvis er de fleste opgaver af positiv art. Det er fantastisk, hver eneste gang man hjælper et dyr, siger hun med et af sine mange glade smil ♥

 

Klik her for at se, hvordan du skriver til Hjemmets nye dyrlæge

 

Er din kat eller hund 'Ugens sødeste'?

 

Hver uge viser vi en af 'vores' sødeste katte eller hunde fra Hjemmets Katte og Hjemmets Hunde frem på dyrlægens side i Hjemmet.
Måske er det dit fine billede, der bliver delt med alle Hjemmets læsere?

 

 

 
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 02-05-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri