Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nu er Sofia klar til livet

Nyt fra Hjemmet
Cyklen står midt på gulvet og frister. Da Sofia Lundgren Sønderbek på 15 måneder får øje på køretøjet, flækker hendes ansigt i et smil. Og to sekunder efter er hun kravlet hen til cyklen og prøver at svinge sit buttede ben op på sadlen.
– I morges kravlede hun op selv, lyder det stolt fra Sofias mor, Tina Lundgren Sønderbek, 30.
Sofias far, Jesper på 35, sidder ved spisebordet og smiler til sin datter, der er kommet op at sidde i den høje stol med sin tudkop i hånden.
– Hvor stærk er du, Sofia, siger han og får hende til at løfte armene i vejret.
At Sofia i dag kan komme rundt i rækkehuset i Viborg ved egen hjælp, var der ikke meget, der tydede på for blot nogle måneder siden.
Annonce

– Hun lå bare og skreg, hvis legetøjet ikke lige var inden for rækkevidde. Og når vi tog hende op, kunne hun heller ikke falde til ro, fortæller Tina.
Da Sofia kom til verden den 25. marts 2009 på Viborg Sygehus, virkede alt ellers helt perfekt. Tina beskriver fødslen som god, og den lille pige viste sig snart at være en glad og smilende baby, der kunne charmere sine omgivelser.
Men inden længe begyndte begge forældre at lægge mærke til forskellige tegn på, at Sofia ikke trivedes helt alligevel.
– Børn skal jo ligge på maven for at styrke deres ryg, men det ville hun bestemt ikke. Hvis vi prøvede på det, skreg hun. Hun kunne slet ikke løfte hovedet eller trille omkring, fortæller Jesper.
I mødregruppen fik Tina luft for sine bekymringer omkring Sofia.
– Det var godt at snakke med de andre mødre om det. Men samtidig var det også hårdt at se, hvad de andre børn kunne, siger Tina ærligt og ser hen på Jesper.
– Vi følte os magtesløse. For hvad gør man ved et lille barn, som man bare ønsker det bedste i verden? Nogle gange synes jeg, at hun kiggede på os med opgivende øjne. Som om hun sagde: „Så hjælp mig dog!“ Det gør ondt indeni, siger Jesper.
– Ja, vi kunne jo se på hendes hoved og arme, at hun gerne ville bevæge sig, men kun kunne bare ikke. Det var frustrerende, supplerer Tina.
Tina og Jesper gik til en kiropraktor, som konstaterede, at Sofia var ekstremt skæv i sin nakke. Sandsynligvis på grund af et tryk under fødslen. Beskeden lød på at gå hjem og lave øvelser.
– Vi kunne hurtigt se forandringer. Men hun skreg stadig, når vi lagde hende på maven, husker Tina.

Læs hele Sofias historie i Hjemmet nr. 35/2010
Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Jens Bach
Publiceret: 30-08-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge