Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nu kan jeg endelig se fremad

Nyt fra Hjemmet
Asta på to år jubler henrykt. Det er fredag eftermiddag, hun er lige blevet hentet fra dagplejen af mormor, og hjemme i stuen sidder mor og venter med en skål fyldt med chokoladeknapper. Hvor heldig kan man være?
Præcis det samme tænker Astas mor, 36-årige Majken Brøgger Kristensen, der åbenlyst nyder datterens begejstring.
Først nu, hvor Majkens barselsorlov med familiens yngstemand, Oscar på næsten et år, snart er til ende, kan hun lægge de tunge tanker bag sig og nyde, at børnene trives, at hun selv er rask, og at solen atter skinner på den lille nybagte familie i parcelhuskvarteret i Ikast.
Annonce

De seneste tre år har skæbnen været hård ved Majken, der har oplevet tiden siden januar 2008 som ét langt forhindringsløb – med få, men væsentlige lyspunkter.
Prøvelserne begyndte samtidig med, at Majken, der er bankassistent, og hendes mand, økonomichef Kuno Brøgger Kristensen, ventede deres første barn. På det tidspunkt var de netop flyttet ind i den gule vinkelvilla her på H.C. Andersens Vej.
– Jeg var ung og frisk og lige begyndt på livet. Alt var på skinner, troede jeg.
Majken smiler stille. For virkeligheden viste sig at være en anden.
I januar 2008 opdagede hun et modermærke øverst på ryggen mellem skulderbladene. Det blødte, når hun kradsede i det.
– Jeg har altid haft mange modermærker, så jeg lagde ikke noget synderligt i det, men på et tidspunkt fik jeg det alligevel tjekket hos lægen, fortæller Majken.
Lægens vurdering var, at alt var ok. Majken fik et plaster på og blev sendt hjem, men efter tre uger piblede det stadig ud med blod. Igen tilså lægen det uden at ane uråd og først tredje gang, Majken henvendte sig, blev hun henvist til en hudspecialist.
– Den 16. april 2008 fik jeg fjernet modermærket, og en uge efter ringede de fra klinikken og sagde, at jeg hellere måtte komme derhen med det samme, fortæller Majken, der var uforberedt og ikke havde nogen at støtte sig til, da hun modtog den chokerende besked.
– Jeg sad der og var gravid i fjerde måned og var lige begyndt at mærke liv, da jeg fik at vide, jeg havde modermærkekræft!
Majken får blanke øjne, mens hun fortsætter:
– Det første, man tænker, er jo, at det er en dødsdom. Derefter styrtede jeg ud og ringede til Kuno, der smed alt, hvad han havde i hænderne og kom hjem.

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 3/2011
Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 17-01-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge