Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sidse Babett Knudsen spiller Johanne L. Heiberg og Nicolas Bro er konseilspræsident Monrad. De to karakterer spiller en stor rolle i beslutningen om at sende de danske soldater til Slegsvig.

Nu starter DRs kæmpesatsning om krigen i 1864

Nyt fra Hjemmet
De næste otte søndage tager en stor flok af populære danske skuespillere os med tilbage til de begivenheder, der udspandt sig op til og under 2. slesvigske krig i DR1’s storslåede, historiske drama „1864“

Det er ikke kutyme at afsløre slutningen på en ny tv-serie. Men mon ikke de fleste allerede er klar over, at Danmark led et voldsomt nederlag til Preussen og Østrig under 2. slesvigske krig i 1864?

 

Det er netop denne krig, som fandt sted for 150 år siden i år, og som kostede Danmark både Holsten, Lauenborg og Slesvig helt op til Kongeåen, der danner rammen om DR1's nye søndagsserie.

 

Ole Bornedal er instruktør på tv-serien, og han har også skrevet manuskriptet, som tager udgangspunkt i Tom Buk-Swientys populære bøger „Slagtebænk Dybbøl" og „Dommedag Als".

 

Handlingen kommer ikke kun til at handle om de fatale politiske beslutninger, der førte til, at den preussiske udenrigsminister Otto von Bismarck erklærede Danmark krig, eller om selve krigshandlingerne på slagmarken i Dybbøl og på Als. Det er også en fortælling om kærlighed.

Annonce

 

To brødre, Peter og Laust, er begge forelskede i proprietærens smukke og kloge datter, Inge. De splittes ad i dette trekantdrama, men krigen genforener dem. Der trækkes også tråde op til vores tid, hvor en ung pige, Claudia, tilfældigt finder en dagbog, der har tilhørt Inge, og via denne dagbog bliver Claudia ført tilbage til begivenhederne før, under og efter krigen i 1864.

 

Indspilningerne begyndte i april 2013. En udsøgt skare af kendte skuespillere og nyere navne blev iklædt de rette gevandter fra 1864 og lagde krop og stemmer til de historiske personer, vi i løbet af de næste otte søndage skal få et nært kendskab til.

 

Nu er det bare at læne sig tilbage i sofaen og nyde forestillingen. Kan du ikke vente, kan du se mere her:

I Hjemmets billed-galleri kan du få et smugkig ind i DRs 1864-univers, hvor du kan læse om skuespillerne og hvilke roller, de spiller. Klik her og se de flotte billeder fra serien 1864

 

Se DRs officielle trailer for serien om det blodige slag i Slesvig i 1864, der er danmarkshistoriens dyreste tv-serie her: 

 

 

Tekst: Kurt Stjernholm Riisberg
Foto: Miso Film/DR/Per Arnesen
Publiceret: 09-10-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri