Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nyt hjerte og fuld fart på

Nyt fra Hjemmet
18-årige Thore Helleskov er en solstrålehistorie uden lige: tre måneder efter sin hjertetransplantation, startede han på Faxehus Efterskole, og i dag – cirka et år efter – lever han for fuld skrue med dyb taknemmelighed til lægevidenskaben.

Umiddelbart ligner han enhver anden knægt, der lige er fyldt 18 år. Lidt til den tynde side måske, men ellers er der ikke noget, der vidner om, at Thore Helleskov fra Ledøje bogstaveligt talt var døden nær sidste forår og sommer.


– Jeg rullede 10 kilometer på rulleskøjter i går. Det er jo helt vildt, siger han med et varmt smil i de brune øjne.


Thore ved godt, at han er en omvandrende solstrålehistorie.
– Jeg tror endda, de bruger mig som undervisningsmateriale for sygeplejerskerne på Rigshospitalet, siger han med et grin.


Thores historie er unik. For kun et år siden fik han indopereret et nyt hjerte, og selvom der var livstruende komplikationer i forløbet efter, rejste han sig fra sygesengen og tog på Faxehus Efterskole kun tre måneder senere. Og fra dårligt at kunne åbne en sodavandsflaske ved egen hjælp, boltrer han sig nu som en fisk i Faxe Bugt med fuld knald på fra morgen til aften.

Annonce


– Det er jo derfor, det er gået så hurtigt fremad, siger han og synes selv, forklaringen er ganske enkel:
– Fordi jeg ikke er bange for at bruge mig selv og min krop.


Thore sætter sig på nederste køje til venstre på et af efterskolens lettere ramponerede firesengsværelser. Rummet bærer tydeligt præg af beboernes glødende interesse for politik, ikke mindst Thores’ lille afdeling.


Men midt i graffitien og bannerne med slagord, toner en ung mand frem, som har overkommet mere end de fleste og til gengæld har opnået en modenhed som de færreste 18-årige. Uden tøven indleder han sin historie: – Jeg er født med en sjælden hjertefejl, som man ikke kunne operere for i Danmark dengang, så da jeg var halvandet år, rejste mine forældre til USA for at få mig opereret.


Da Thore var tre år fik han indopereret to kunstige hjerteklapper på Rigshospitalet i København. De virkede fint barndommen igennem, men handicappet medførte begrænsninger.

– Jeg blev altid meget udmattet af fysisk aktivitet. Derfor sad jeg som regel indenfor og tegnede i stedet for at lege vilde drengelege, husker Thore, der opøvede en kreativ åre, som kommer ham til gode i dag.


Fra han var 16 år, fik han det tiltagende værre og trods flere alvorlige indgreb med nye hjerteklapper og en pacemaker, gik det støt ned ad bakke, indtil han i marts 2010 blev sat på Rigshospitalets akutte transplantationsliste.


– Det meste af foråret 2010 lå jeg på intensiv og havde det elendigt. Det var hårdt for min familie, og jeg var også selv rigtig bange og ked af det, siger Thore, der godt var klar over, at hans tilstand var kritisk:
– På et tidspunkt spurgte jeg en læge, om jeg skulle dø, og så nikkede han bare uden at sige noget, husker Thore, der igennem alle årene har fået 100 procent hjælp og omsorg fra sine forældre, Annette og Bue Helleskov, og sine tre ældre søskende, Lærke, Jonas og Anders.

 

Læs hele artiklen om Thore i Hjemmet nr. 29/11

Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 18-07-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri