Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Om at lave mad i et japansk blad

Nyt fra Hjemmet
Madskribent Katrine Klinken byder hver uge Hjemmets læsere på gode opskrifter og smarte køkkentips på ”Katrines Køkken”. Derudover har hun udgivet adskillige kogebøger, og hun optræder også jævnligt i tv med sine dejlige opskrifter. Og nu er hun blevet hovedperson i en stor artikel i et japansk magasin. Her fortæller hun om, hvorfor japanerne er så interesserede i Danmark:

– For nogle år siden skrev jeg en lille bog om traditionelt og moderne smørrebrød, der blev oversat til engelsk. Japanere synes, at smørrebrød er interessant, og derfor har der været interesse om bogen i Japan. For nylig kontaktede et hold japanske journalister og fotografer mig derfor, da de skulle skrive om Danmark og dansk mad.


– Danmark er velkendt i Japan – for eksempel kender de fleste japanere H. C. Andersen. Dansk møbeldesign er populært, dansk svinekød anses for at være delikatesse, og både wienerbrød og smørrebrød kan købes i de store byer.


Japanere spiser mere ris end brød, og det er meget eksotisk for dem, at vi spiser så meget smør og ost. Ligesom en del danskere har det med sushi og rå fisk, har japanerne det med smørrebrød – det er en udfordring for dem.

Annonce

 

Mange japanere synes også, at det er utroligt, at man kan have æbletræer i haven midt inde i en storby, og tror næsten ikke på, at vi spiser kæmpe skåle med jordbær – for dem er et enkelt jordbær en stor luksus.


– Den japanske artikel handler om mad og indkøb i København. Journalisterne var bl.a. med mig ude at købe ind, og de så, hvilke varer der er i et dansk supermarked, f.eks. masser af ost og økologiske grønsager. Efter indkøbsturen serverede jeg frikadeller med kartoffelsalat for dem, og jeg gjorde i det hele taget blot en masse helt almindelige ting.

 

– Jeg synes, det er sjovt at optræde i et blad, hvor man kan se, at dét, der for os er hverdag og helt almindeligt – f.eks. et opvaskestativ med smørebrætter – er spændende og overraskende og værd at beskrive for andre.

 

Se hele den flotte artikel med Katrine Klinken på den japanske hjemmeside - klik her

 

 

Hvis du skulle lave noget særligt dansk til en japaner, eller vise et sted frem i Danmark, som du holder ekstra meget af, hvad skulle det så være?

Fortæl her i kommentartfeltet:


Tekst: Redaktionen
Publiceret: 23-08-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri