Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
På Stenomuseet i Århus kan du i vinterferien tage en astro-selfie og møde Danmarks første astronaut.

På farten i vinterferien: Hvad kan du lave i Århus?

Nyt fra Hjemmet
Landet bugner af oplevelser i vinterferien. Vi har bedt Visitårhus komme med et bud på nogle særligt sjove og interessante aktiviteter, hvor hele familien kan være med.

Hvis vinterferien foregår i det østjyllandske, er der mange spændende museer, som byder på lidt ekstra sjov og viden i skolernes vinterferie. 

 

Mette Bygebjerg fra Visitaarhus kommer her med 4 gode bud på, hvad I skal lave i smilets by.

Mød familien på MOMU

Hvis man er i humør til at være lidt kulturel og lære noget om sig selv og artens oprindelse, er det oplagt med en tur til det splinternye Moesgaard Museum

 — Man kan komme helt tæt på menneskets historie, og de har en fantastisk måde at formidle på, hvor man nærmest er en del af udstillingen. Det er også her, man kan se den gode gamle Grauballemand, siger Mette Bygebjerg.

Og som bonus kan man kælke på taget af museet, hvis det er snevejr.

Annonce

Ulvetime på Naturhistorisk Museum

Der bliver snakket meget om ulve i Danmark i øjeblikket. I vinterferien sætter Naturhistorisk Museum fokus på ulven og fortæller historier om ulven, og hvorfor vi moderne mennesker mener, den er så farlig.

 

Derudover kan man se dissektioner af dyr og man kan også besøge konservatorens værksted og se, hvordan man udstopper dyr.

Fastelavn i Den Gamle By


I Den Gamle By kan man i vinterferien lave sit eget fastalavnsris og være med til at lave lækre bolsjer. Hvis man er heldig får man også lov at smage den kaffe og kakao, som husmoderen laver på sit brændekomfur fra 1927.

 

— Det er jo altid sjovt, når man selv kan få lov at lave nogle ting. Specielt, hvis det også er noget, der er spiseligt, siger Mette Bygebjerg.


— Den Gamle By er jo altid et hit for både den ældre og den yngre generation. Specielt den nye 70'er del er et besøg værd, hvis man ikke har set den endnu.

Tag en tur i rummet på Stenomuseet


Hvordan sover man på en rumstation, og hvad for noget mad spiser man? Er der en rum-nørd i familien, er Stenomuseet et besøg værd i vinterferien. Søndag d. 8. februar kan man møde Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, som kommer og fortæller om livet som astronaut.


I udstillingen kan man bl.a. tage en astro-selfie, der er et rumfysikshow, og så kan man lege med lys, lyd, magnetisme og elektricitet.

 

Læs mere om, hvad Århus har at byde på i vinterferien på visitaarhus.dk

Tekst: Nathalie Klein
Foto: Stenomuseet
Publiceret: 29-01-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri