Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Påske 2016: Påsken dag for dag

Nyt fra Hjemmet
Få styr på begivenheder, datoer og dagenes navne i denne oversigt over påskedagene.

I dag markerer vi først og fremmest påsken med farvede æg, små gule kyllinger og pjuskede påskeharer. Smukke blomsterdekorationer kan også gøre det ud for påskepynt, mener havemanden Claus Dalby, som elsker at markere de skiftende årstider. Men påsken er også en fortælling om et drama på liv og død.

Det kræver lidt hjernegymnastik at finde datoen for de forskellige fridage. Påskedag defineres som den første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn og falder altså mellem 22. marts og 25. april. I beskrivelsen af de enkelte dage, kan du se de præcise datoer.

Palmesøndag:
Påsken indledes med palmesøndag. De fire evangelier, vi kender fra biblen, fortæller alle, hvordan Jesus palmesøndag red ind i Jerusalem og blev hyldet som en konge. Langs vejen stod folk og viftede med palmegrene for at hilse frelseren velkommen, og det er den beskrivelse, som har givet dagen sit navn.

Annonce


Jesus delte brød og vin med sine disciple skærtorsdag. Det er sådan, traditionen med den kristne nadver begyndte.

 

Skærtorsdag:

Skærtorsdag begynder begivenhederne i den kristne påske at tage fart. Det er her Jesus indtog den sidste nadver sammen med sine disciple. Under måltidet forudså han, at han vil blive både forrådt og fornægtet af sine nærmeste, og allerede få timer senere fik han ret i sine forudsigelser.


Langfredag:
Langfredag er stadig en national sørgedag, hvor alle offentlige bygninger flager på halv stang i overensstemmelse med flagreglerne. Det sker for at markere de lidelser, Jesus måtte gennemgå, da han først blev dømt til døden og senere døde på korset.

Påskedag:
Påskedag er ikke bare påskens vigtigste dag, men den dag hele kristendommen bygger på. Det er dagen, vi fejrer Jesus' opstandelse fra de døde. Når det er sagt, var der faktisk ingen, som så Jesus påskedag. Kvinderne fandt kun en tom grav. Det er først 2. påskedag, den genopstandne Jesus viser sig for sine disciple.

 

Sådan falder påsken i 2016:

Palmesøndag: 20. marts

Skærtorsdag: 24. marts

Langfredag: 25. marts

Påskedag: 27. marts

2. påskedag: 28. marts

 

 

LÆS OGSÅ: Pinse: Ferie og kristendommens fødsel

LÆS OGSÅ: Store Bededag: Fri den fjerde fredag efter påske 

LÆS OGSÅ: Det tætteste Danmark kommer på en nationaldag

Tekst: Michala Dieckmann
Foto: iStock
Publiceret: 30-03-2015
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri