Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Peder er en vinder

Nyt fra Hjemmet
Det var tilfældige brystsmerter, der ledte Peder Pawel Nielsen på sporet af en medfødt hjertefejl. Han spillede fodbold på højt plan, og hans verden faldt sammen, da han fik at vide, at han måske aldrig kunne dyrke sport igen. I dag står den 22-årige mands verden stadig, og han vil altid være en vinder i sine forældres øjne.

Trappen op til fjerde sal, hvor Peder Pawel Nielsens lejlighed ligger, er stejl, men den unge mand tager den i fuldt firspring. Intet afslører, at den unge mand er født med en hjertefejl.


Da Peder kom til verden for 22 år siden, havde han en følgesvend. Med sig var hans tvillingebror, Mikkel. De to drenge blev bidt af sport, og det var ikke tilfældigt – deres forældre er nemlig Renata Pytelewska Nielsen, tidligere elitelængdespringer, og Lars Nielsen, der i dag er sportschef i Dansk Atletikforbund.


Tvillingerne kom med til alverdens sportsstævner, og de udfordrede hinanden i alle de sportsgrene, de kom i nærheden af. 


– Min store drøm var at spille fodbold for det Italienske storhold Juventus, griner Peder.

Annonce

Han sidder tilbagelænet på stolen i Aarhus-lejligheden, som han lige er flyttet i sammen med sin kæreste igennem fem år, 21-årige Iben Høgh-Pedersen. Hans forældre bor lige om hjørnet, og de er ofte på besøg. I dag er det for at fortælle om Peders hjerteoperation.

Som 17-årig anede Peder ikke, at han var født med en hjertefejl, der kunne sætte en stopper for sportskarrieren for altid, men en vinteraften i 2006 kom han hjem fra fodboldtræning med smerter i brystet. Renata blev bekymret og kørte sin søn til vagtlægen. Efter en ultralydsscanning fik mor og søn den chokerende meddelelse: Peder havde et hul i hjertet.

 

Læs hele Peders historie i denne uges Hjemmet (39/2011)

Tekst: Luise Marie Bekker
Foto: Henrik Helmer og Privat
Publiceret: 26-09-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge