Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Per Pallesen: Nu passer jeg på mig selv

Nyt fra Hjemmet
Per Pallesen er en alsidig mand. Han er mest kendt for sit komiske talent som skuespiller, men han har også spillet alvorlige roller.
Han er tekstforfatter og instruktør, og han har været revydirektør i Hjørring og teaterdirektør i København. Han har lagt stemme til tegnefilm, og han har skrevet bøger om Rom. Derudover holder han jævnligt foredrag om vin.
Pers erindringer „Osse li’ på en studs“ udkom i efteråret, skrevet af journalist John Lindskog, og når Per kigger bagest i bogen på listen over de ting, han har medvirket i på tv, film, revy og teater, ryster han på hovedet.
– Det er meget. Jeg forstår godt, at det har været ved at gå galt. Min mor var en pragtfuld mor for mig, men jeg kan ikke prale af at have været en lige så god og nærværende far for mine egne døtre, Trine og Sofie. Det har arbejdet fyldt for meget til, og det er jeg ked af, siger han.
Annonce

Per Pallesen er født i 1942 i Aars på Himmerland, og da han i en alder af bare fire år så „Den Skønne Helene“ på Aars Teater, besluttede han, at han ville være skuespiller. Det blev han i 1966, og han havde allerede spillet med i mange film og tv- og teaterstykker, da han for alvor slog igennem i rollen som tjener Boldt i tv-serien „Matador“ 1978-1981.
Også Pers finurlige humor og gode samspil med hustruen Kirsten Peüliche og Tommy Kenter i Dansk Naturgas på tv fra 1981 til 1987 har printet sig ind i de fleste danskeres hukommelse. Det var her, Per og Tommy gav den som Mathisen og Fru Christof og her, replikken „What does you have in your tjæsk today“ blev folkeeje.
Lige så populære blev Per Pallesens og Søren Pilmarks uforglemmelige „Pallesen og Pilmark Show“, som de fik Sølvrosen for i Montreux i 1985.
Samme år brast samlivet med Kirsten Peüliche efter 23 års ægteskab. Efterfølgende var Per i 12 år sammen med den 25 år yngre Jeanette Binderup-Schultz. I dag danner han par med sin tandlæge gennem 40 år, Vivian Dencker.
Per bor på Frederiksberg i en hvid funkisvilla tegnet af Arne Jacobsen. Han har sommerhus i Tversted i Nordjylland, feriebolig i Provence i Frankrig og ferielejlighed i Rom.
– Selvfølgelig er jeg glad for alt det, jeg har nået, og også stolt af det, men det havde nær kostet mig livet, siger han og fortæller:
– Jeg var direktør på Nørrebro Teater, og en efterårsdag i 2004 styrtede jeg om ved mit skrivebord. Jeg husker intet, men min hovedpulsåre ved hjertet var bristet, viste det sig, og jeg beholdt kun livet, fordi en ambulance helt tilfældigt var i nærheden. Og fordi den rette hjertespecialist tilfældigt stod klar på operationsstuen, da jeg kom til Rigshospitalet. Operationen tog ni timer, og i fem dage vidste lægerne ikke, hvad vej det ville gå. Flere aviser skrev min nekrolog for at have den klar, men jeg overlevede, glædes Per Pallesen.
– Det var stress og overanstrengelse, der udløste sprængningen. Det siger lægerne. Nu tager jeg det mere roligt og passer bedre på mig selv, lover han.

Læs hele reportagen i Hjemmet nr. 11/2011
Tekst: Henrik Helmer Petersen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 16-03-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri