Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pigernes Fornøjelse

Nyt fra Hjemmet
De har opkaldt sig selv efter en melodi til en folkedans og spiller, hvor som helst og når som helst de kan komme til det. Spillemandsmusik er nemlig lig med livsglæde for Kirsten, Karin og Else fra Himmerland, der oven i købet har fået en helt særlig medspiller!

Scenen er den smukke Rebild Nationalpark, der i dag er beriget med sol og skovtursgæster. Her ved indgangen til parken ligger Spillemandsmuseet, som er omdrejningspunktet for Karin, Kirsten og Else. De er nemlig spillekoner og er her i dag, fordi der er træf for spillemænd – og -koner.

 

Sådan nogle er Karin Skovmand, Else Schmidt og Kirsten Arup, der alle har spillet, siden de var børn, og spillet sammen siden en julefrokost for så mange år siden, at de må regne, for at huske det.

 

– Vi har i hvert fald spillet sammen, siden Ida blev født! – Før Ida blev født… Kvinderne kigger over på omtalte Ida Skovmand, der er 13 år og vokset op til tonerne af folkelige melodier.

 

Som lille sov hun i sin mor, Karins, harmonikakasse, og da hun selv kunne holde et instrument, var hun med på kazoo – en lille fløjte, som også Freddy Fræk var kendt for at spille på. Karin er 47 år og skolelærer med en altoverskyggende interesse for at spille musik.

Annonce

 

Den deler hun med datteren, Ida, der nu også spiller violin, og veninderne Kirsten Arup, 52, og Else Schmidt, 55, der spiller henholdsvis violin og harmonika.

 

Tilsammen har de i altså mindst 14 år spillet under navnet Pigernes Fornøjelse – opkaldt efter en gammel melodi til en folkedans af samme navn.

 

Læs hele artiklen om de gæve kvinder fra Himmerland i denne uges Hjemmet (36/12) og se det skønne videoklip her:

 

 

Tekst: Anette Løkken Sørensen
Foto: Anne Mette Welling
Publiceret: 01-09-2012
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri