Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Kalkunen kommer i festdragt, når den farseres, siger John Price. Hvis man skal være mange juleaften, er kalkun et godt alternativ til andesteg

Derfor elsker vi stadig John Prices opskrifter

Nyt fra Hjemmet
John Prices opskrifter er populære på hjemmet.dk, og nu får hans julekalkun nyt liv i Brødrene Prices julekogebog. Men hvad er det, der gør den folkekære skuespiller og kogebogsforfatters retter så gode?

 

Selv om det er ved at være 30 år siden, at John Price stoppede med at lave mad i Hjemmet kan vi på redaktionen se, at den kendte skuespillers madretter stadig er meget populære hos vores læsere.

 

Mange klikker sig dagligt ind på hjemmet.dk for at finde opskrifter på klassisk, dansk mad, og det er tit Prices opskrifter, der bliver læst først.

 

► Prøv også: John Prices livretter: 13 klassiske opskrifter

 

Hanne Bloch, Hjemmets grand old mad-mamma, arbejdede i mange år sammen med John Price om hans månedlige side i Hjemmet.

 

Hun tror, at forklaringen på, at John Prices opskrifter stadig er en succes, er, at der er tale om klassiske retter, som har et pift eller twist.

 

Annonce

- Med John Price var det aldrig bare en bøf på en pande. Det skulle være nemt at gå til, men det skulle også være spændende, og han gjorde jo altid lidt ekstra ud af det – Han var jo en teatermand, husker Hanne Bloch.

 

Ifølge den erfarne madekspert skyldes den gamle Prices popularitet også, at hans retter er nemme at gå til.

 

- De læsere, der kan huske John Price, ved, at man aldrig går fejl med hans retter. Alting havde været lavet mange gange, og han gik meget op i, at det skulle smage rigtig godt.

 

- Og så elskede han altså sovs – Der var altid riiiiigeligt med sovs til hans retter – og det er der nok mange andre, der også gør, siger Hanne Bloch.

Prices julekalkun holder stadig

 

Den ældste af Price-sønnerne, James Price, mener, at forklaringen er, at der er et ældre publikum, der kan huske hans far fra hans tid som kendt skuespiller og kogebogsforfatter.

 

Men i modsætning til, hvad mange tror eller husker, lavede John Price faktisk ganske sjældent mad på tv.

 

- Mange siger, "John Price lavede da madprogrammer", men de klip med far, som man ser i vores eget program, stammer fra to klip - ét fra Lørdagshjørnet, hvor han lavede en bøf stroganoff, og ét fra et portrætprogram, hvor han lavede en omelet.

 

- Det er de eneste tv-optagelser, der er lavet. Men det må jo have gjort et uudsletteligt indtryk, for folk taler stadig om ham, som om han er en kendt tv-kok.

 

James og broderen Adam Prices julekogebog Jeg glæder mig i denne tid er netop udkommet.

 

Nogle af John Prices opskrifter er kommet med i bogen, og i bedste Price-stil kan man hygge sig med flere gamle hyggelige billeder fra familiens fotoalbum.

 

- I bogen er der nogle af fars klassiske opskrifter, som vi altid har lavet i familien, bl.a. vores julekalkun, som faktisk oprindeligt er én af fars opskrifter fra Hjemmet, siger James Price.

 

Prøv også: Kræs med Kalkun  

 

Han fortæller, at når han bladrer igennem et gammelt Hjemmet, så genser han ofte sit barndomshjems køkken og spisestue, for mange af billederne til John Prices opskrifter blev taget hjemme i privaten.

Prices opskrift på ungarsk gullasch er favoritten

Af de retter, som Hjemmets redaktion har samlet i en lille digital kogebog, er den ungarske gullasch en af de mest populære retter.

 

Om retten har John Price selv sagt:

 

- Gullasch kan være et mareridt, men det kan også være en drøm så skøn, at man kan høre de ungarske violiner spille. For gullasch er som bekendt en ungarsk ret, og det er i Ungarn, man „dyrker" den røde milde paprika, som er rettens hovedkrydderi.

 

► Prøv også: John Prices ungarske gullasch 

 

Hvis James skal vælge en favorit i blandt de 13 retter, ville det også være den ungarske gullasch.

 

- Der er godt med piskefløde i, så den er en meget karakteristisk far-ret, fortæller James Price.

 

Og Hanne Bloch er enig i, at gullashen er en rigtig Price favorit - en rigtig evergreen.

 

- Den ungarske gullash smager altså fantastisk godt. Der er godt med paprika i, og den er helt sikkert en af mine yndlingsretter.

 

 

Tekst: Nathalie Klein
Illustreret af: Alamy
Publiceret: 05-12-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri