Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Redaktionens bedste juleminder, del 2

Nyt fra Hjemmet
Julen er en hyggelig højtid, hvor der for alvor skabes dejlige minder. Derfor har vi spurgt otte forskellige redaktionsmedlemmer her på Hjemmet om deres bedste juleminde. Vi bragte de første juleminder sidste tirsdag, og nu kommer de sidste fire.

Marianne Gram, chefredaktør:

Mit bedste juleminde – eller mest specielle – er, hvordan jeg som barn hver juleaftensdag var med hele min familie rundt på julebesøg. Vi spiste morgenmad hos Frk. Giegler, en lokal legende, der i flere generationer drev en såkaldt ’pogeskole’ – en slags børnehaveklasse. Hun havde fødselsdag juleaftensdag og bød på frisksmurte rundstykker med rullepølse. Det ku’ jeg li’.

 

Derefter gik turen til frøknerne Lund. De boede i et stråtækt hus ved Kalø-skovene med et væld af mere eller mindre vilde katte og talte en helt speciel gammeldjursk dialekt. Her var vi også indenfor og blev nødet med både den ene og den anden julesmåkage. Som regel var vi forbi et sted eller to mere, og jeg husker det som en både spændende og særlig formiddag.

Annonce

 

Runa Pihlmann, madredaktør:

Da min mormor levede, mødtes hele familien hos hende 2. juledag. Her konkurrerede vi børn om, hvem der kunne spise flest tarteletter med høns i asparges, og efter kaffen var der konfekt ad libitum. Jeg husker særligt 2. juledag i 1983, hvor jeg var fem år gammel og første gang smagte de der små chokoladeflasker med likør. Jeg følte mig så snydt, da jeg håbede på et lækkert indhold med nougat eller karamel. Som voksen har jeg dog lært at sætte stor pris på flaskerne.

 

Julie Svarrer, sundhedsredaktør:

Da jeg som femårig fik mit eget lille forklæde, en kagerulle samt kageform i pakkekalender. Jeg troede, jeg skulle i børnehave, men min mor havde taget en fridag, så vi kunne bage brunkager. Min søster og jeg sad ved køkkenbordet og lavede de fineste brunkagefigurer med vores nye forme, mens mor bagte dem i ovnen. Selv om de smagte rigtigt godt, fik vi bagt så mange den dag, at de aldrig blev spist. Fuglene fik resterne i januar.

 

Mette Mortensen, journalist:

En lillejuleaften i midten af 1980’erne, da jeg var cirka 7 år, vågnede jeg tidligt om morgenen og skulle på toilettet. Min far og mor sov stadig – det samme gjorde mine søskende, og jeg listede stille ned ad trapperne fra mit værelse på første sal for ikke at vække nogen. Da jeg nåede entréen, synes jeg grangiveligt, at jeg hørte nogle små trin et sted i nærheden. Hmm – så jeg lagde mig ned foran døren til kælderen og kiggede ind under sprækken ned på kældertrappen… Hvor jeg til min store overraskelse så et par rød/hvidstribede sokker på et par spinkle ben.

 

Nissen??!

 

Jeg rykkede lidt på mig for bedre at kunne se, og desværre: Pist væk var den, da jeg så derned igen.

Men pyt – det var dagens store nyhed: Lillesøster havde set nissen, og om aftenen lavede min mor selvfølgelig risengrød, som det kære væsen fik en stor portion af med smørklat i og kanel på, serveret oppe i skunken ved mit værelse. Og grøden blev selvfølgelig spist (det sørgede min storebror for, har jeg fundet ud af) – men hvem der ejede sokkerne på trappen står den dag i dag hen i det uvisse. Tanken om nissen, der trippede rundt i huset, mens vi alle ’sov’ er et hyggeligt juleminde og giver mig stadig en varm følelse under alle omstændigheder.  

 

Læs 'Redaktionens bedste juleminder, del 1' her

Tekst: Redaktionen
Foto: Alamy
Publiceret: 17-12-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri