Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ruth var dødssyg: Mine børn har reddet mit liv

Nyt fra Hjemmet
Da Ruth Fuglsang faldt i sin entré en dag efter arbejde, var det begyndelsen på et langt, opslidende sygdomsforløb. Men midt i kaos stod Ruths børn og svigerbørn klar med et altafgørende tilbud til hende.

Kaffemaskinen knurrer og bobler i Ruth Fuglsangs køkken i hendes rækkehus i Almind ved Kolding.

– Skal jeg tage kaffen, mor, spørger hendes søn, 41-årige Brian Fuglsang Jørgensen.

Hans mor ler afvæbnende og rejser sig hurtigt for at hælde den sorte drik på en termokande. Ruth behøver ikke Brians hjælp mere, men sådan så situationen mildest talt ikke ud for ni år siden. Dengang boede Ruth i Ræhr i Nordjylland, hvor hun arbejdede som pædagogisk konsulent i den kommunale dagpleje. En dag faldt hun forover og nede på alle fire, da hun kom hjem fra arbejde.

– Jeg kunne lige kravle hen til sofaen. Og imens tænkte jeg ved mig selv: „Hvad skete der lige der?“ fortæller Ruth, der i dag er 64 år. Hun kom til læge nogle dage efter og blev straks sygemeldt. Hun var ekstremt træt, havde svært ved at huske, tabte sig og havde mange smerter i kroppen.

Annonce

– Jeg havde det helt forfærdeligt. Det er svært at beskrive, siger Ruth, der boede alene efter sin skilsmisse. Til hendes held kom hendes børn, Brian og Betina, på besøg hos hende – og var der på skift i flere dage ad gangen.

– Vi kunne se, at den var helt gal med min mor, så vi var nødt til at være hos hende, siger Brian, der tog fri fra arbejde for at hjælpe Ruth med hverdagens gøremål. Han kørte hende også til lægen, som ville indlægge hende på psykiatrisk afdeling.

– Det modsatte jeg mig. Min søster er maniodepressiv, så jeg ved, hvordan mennesker med psykisk sygdom kan opføre sig. Selvom mit sygdomsbillede var meget komplekst, var der ingen sammenhæng med mig, slår hun fast. Både Ruth selv og hendes børn følte sig magtesløse.

– Jeg kan huske, at du stod og græd, mens du skrællede kartofler. Jeg spurgte ikke til det, men tænkte, at du var dybt ulykkelig. Det var hårdt, siger Ruth og ser på sin søn. Han husker ikke selv episoden, men siger:

– Det var ikke sjovt at se dig så syg. Og jeg kunne heller ikke blive ved med at tage fri fra arbejde, siger Brian, der på det tidspunkt boede i Bramdrupdam i Kolding med sin kæreste, Mette.

– Jeg talte med Mette om mulighederne, og vi blev enige om, at vi ville tage mor hjem til os, siger han og kigger over på 37-årige Mette Uhd, der også sidder med ved køkkenbordet.

– For mig var det, vi gjorde, en selvfølge. Ruth var syg og havde brug for os. Vi skal hjælpe hinanden, siger Mette med eftertryk og får et kærligt klap på armen af sin svigermor. Den 6. oktober 2002 lavede Brian Ruths Ford Mondeo om til en sygetransport med madras og sengetøj. Ruth lå bag i bilen, mens Brian kørte den tre timer lange tur gennem Jylland.

 

 

 

Læs resten af artiklen i denne uges Hjemmet nr. 2, 2012

Tekst: MARLENE GRØFTEHAUGE
Foto: HEIDI LUNDSGAARD
Publiceret: 09-01-2012
Pin it

Hjemmet i denne uge