Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sensommer i efteråret

Nyt fra Hjemmet
I disse dage viser efteråret sig fra sin lune side med temperaturer op til 18 grader. Men hvad er egentlig varmerekorden for oktober måned? Og hvor længe varer efterårsvarmen ved?

Har du også bemærket, at efteråret er lidt lunere i de her dage? Faktisk ligger middeltemperaturen for oktober måned på sølle 9,1 grader, mens vi i de her dage når op på 18 grader visse steder i landet. Det er altså dobbelt så varmt, som det normalt vil være.

 

Varmeste oktoberdag

Selvom temperaturen når op på små 20 grader i dag og i morgen, så er der stadig et stykke vej op til rekorden for den varmeste oktoberdag nogensinde. Den blev målt 1. oktober 2011 i Store Jyndevad tæt på den dansk-tyske grænse, hvor termometeret bankede helt op på 26,9 grader. Det varme vejr skyldtes dengang et højtryk fra Atlanterhavet, som bevægede sig lige syd om Danmark, og derved blæste rigtig varm luft op over Danmark fra Sydeuropa.

Annonce

 

Pas på kulden!

Intet varer evigt, og heller ikke disse varme efterårsdage. Fra torsdag skal du finde halstørklæde og hue frem igen, da mere efterårsagtige temperaturer vil indfinde sig. Og det skal du. Undersøgelser har nemlig vist, at hvis du holder din hals og nakke varm, er der mindre risiko for at blive syg. Så der er faktisk noget om, at du skal tage godt med tøj på, når det er koldt.

 

Kilde: Danmarks Meteorologiske Institut

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 22-10-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge