Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Shamita fik en ny nyre - og en datter

Nyt fra Hjemmet
Den aften i vinteren 2006, hvor de ringede fra sygehuset, var Shamita Rix og hendes mand, Steffen, netop kommet hjem fra et ferieophold på Skallerup Klit. Nu sad de i sofaen i deres rækkehus i Hammerum og lod roen falde på sig, inden de skulle til køjs.
– Det var Steffen, der tog telefonen, og jeg vidste med det samme, hvor det bar hen, fortæller Shamita, der dengang var 27 år, ergoterapeut og dialysepatient.
– Min puls hamrede derudad, og jeg tænkte som en gal, at hvis du siger nej nu, er du et skarn, og siger du ja, så fanger bordet.
Shamita sagde ja med bævende hjerte, lagde røret på og kneb en tåre. Nu var det nu. Efter et år på venteliste havde Skejby Sygehus en ny nyre til hende – længe før forventet.
Annonce

– Vi satte os ned og bad sammen, Steffen og jeg: „Kære Gud, vi beder om, at du vil være med os i det, der nu skal ske.“
Kort efter var Shamita på vej til Skejby.
Undervejs bippede mobiltelefonen, og da det gik op for Shamita, at hendes endnu mere nyresyge veninde var på vej samme sted hen i samme ærinde, troede hun knap sine egne ører.
– Jamen der skete så mange mirakler den nat. Vores navne var poppet op som henholdsvis nummer et og to på ventelisten, da der pludselig var en donornyre, der passede i størrelse, og vi blev begge to godkendt til at gennemgå operationen, fortæller Shamita, der ligesom sin veninde er meget lille i det.
Shamita havde brug for donorens højrenyre, mens veninden havde brug for venstrenyren.
– Siden har jeg kaldt hende for min nyresøster, smiler Shamita, der også indirekte kan takke veninden for, at hun overhovedet kom på operationsbordet.

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 20/2010
Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Jens Bach
Publiceret: 17-05-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri