Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Marianne og Verner er lige så forelskede i dag, som da de var unge. – Skæbnen har ført os sammen igen. Vi hører sammen, siger de.

Ungdomskærester: Skæbnen førte Marianne og Verner sammen igen

Nyt fra Hjemmet
Marianne Remmer var den ungdomskæreste, Verner Rigtrup ikke kunne glemme. Så hendes navn var det første, han søgte på, da han fik en profil på Facebook. Og det kom til at forandre både hans og Mariannes liv.

Blomsterne myldrer frem af bedene i den store have, der omkranser boligen ved Terp Maskinstation nordvest for Randers.

 

Foran huset står en autocamper, og i garagen er et par gode mountainbikes parkeret. Et udekøkken pryder terrassen foran huset, og i drivhuset står en briks til afslapning. Alt tyder på, at her bor folk, der forstår at nyde livet. 

 

Indenfor byder 54-årige Marianne Remmer på sine bedste hjemmebagte snegle, mens 55-årige Verner Rigtrup serverer en lille spids til den nymalede kaffe. Det voksne ægtepar fletter diskret fingre, imens de fortæller deres kærlighedshistorie.

 

Annonce

De var bare 17 og 18 år, da de mødtes første gang i foråret 1978. Marianne var med sin bror i byen i Randers, og på diskoteket sad den unge Verner og halvsov i en stol. Han havde kørt traktor tre dage i træk og næsten ikke sovet, så han var godt træt.

 

– Men det glemte jeg hurtigt, da Marianne prikkede til mig og spurgte, om jeg altid var så kedelig, fortæller Verner.

 

Han røg op af stolen for at danse med den søde pige, og det endte da også med, at de fulgtes ad hjem sent på natten sammen med de andre venner. De blev kærester og nød en dejlig sommer sammen.

 

Marianne var med til Verners søsters bryllup den sommer, de var kærester, og de blev fotograferet sammen til festen.

 

Da efteråret kom, skulle Marianne til Silkeborg og arbejde på hotel, og hendes tidligere kæreste spøgte også i kulissen, så forholdet gik i stykker.

 

– Jeg cyklede ud til Verners forældre for at sige farvel, lige inden jeg rejste, og hans mor sukkede og fortalte mig, at han var helt knust, fortæller Marianne.

 

– Ja, Marianne er den pige, jeg har grædt flest tårer over, indrømmer Verner.

 

Derfor måtte han også bare se hende igen. Så på hendes 18 års fødselsdag i september det år kom han forbi med 18 mørkerøde roser og et fingerbøl fra B&G med årstallet 1978 malet på.

 

– Det har fulgt mig lige siden, det kunne jeg bare ikke skille mig af med, smiler Marianne.

 

Marianne har gemt det fingerbøl, som Verner gav hende, da hun blev 18.

Fandt Marianne på Facebook

Årene gik. Verner overtog forældrenes maskinstation i Terp, og Marianne arbejdede sig op i hotelbranchen på Sjælland. De blev begge to gift og fik børn.

 

Først da Verners voksne søn i oktober 2008 lokkede ham til at oprette en profil på Facebook, skete der noget. Det første navn, han søgte på, var Mariannes. Og der var hun jo!

 

Han skrev høfligt, om hun mon ikke var fra egnen omkring Randers, og hun svarede kort efter, jo, og de to havde da vist været kærester engang!

 

– Det var lige, så mit hjerte hoppede. Der var hun pludselig, og hun så stadig så sød ud, fortæller Verner med drømmende øjne.

 

Marianne havde faktisk først oprettet sin Facebook profil to uger før, så hun var lige så overrasket som Verner over, hvad det kunne føre til. De skrev sammen på Facebook i en måneds tid, så skulle Marianne til Mariager, hvor hendes familie har en gård.

 

Hun spurgte, om han ikke ville komme og besøge hende og hendes forældre på gården. De havde ingen forestillinger om, hvad deres møde kunne føre til, men de havde begge to sommerfugle i maven.

 

– Da hun kom ud på trappen, sank jeg lige en ekstra gang. For hun var stadigvæk så skøn og så rigtig dejlig ud,  udbryder Verner og spærrer øjnene op.

 

Verner blev på gården i flere timer den dag. Mariannes mor ville også gerne snakke med ham igen, men da de endelig blev alene, lagde Marianne på et tidspunkt sin hånd på Verners arm, fordi hun ville fortælle ham noget.

 

– Uh, så bankede mit hjerte pludselig, så jeg troede, man kunne se det uden på skjorten, smiler Verner.

 

– Ja, og jeg skyndte mig at tage hånden til mig igen, griner Marianne.

Marianne stjal Verners hjerte

Da Verner var hjemme igen, skrev han straks tak for en dejlig dag i en sms til Marianne. Og hun svarede ligefremt, at hun næsten havde haft lyst til at give ham et lille kys til farvel. Det skulle hun ikke skrive to gange, så næste morgen ringede Verner hende op, og de aftalte at mødes og spise sammen på Hvidsten Kro.

 

På kroen satte de sig på en hjørnebænk, hvor Verner kunne lægge armen om Marianne, og inden middagen var slut, havde de kysset hinanden.

 

– Det føltes ligesom at komme hjem igen, smiler Verner saligt.

 

– Ja, og selvom det hele ikke var særlig enkelt, kunne jeg mærke, at vi to nok skulle klare den, siger Marianne.

 

Deres genfundne kærlighed blev nemlig kompliceret af, at de begge var gift og derfor måtte igennem skilsmisser med alt, hvad det medfører af sorg og sårede følelser.

 

– Det var frygtelig hårdt, det er bestemt ikke noget, man skal kaste sig ud i, medmindre det ikke kan være anderledes, siger de to samstemmende.

 

Men de kunne ikke andet end at følge deres hjerter, for de var smaskforelskede. De ville bare leve sammen. I november 2010 blev de gift, og de holdt en kæmpestor bryllupsfest på Hvidsten Kro. I januar rejste de på bryllupsrejse til Afrika.

 

– Marianne stjal mit hjerte, allerede da vi var unge. Hun er den pige, jeg aldrig har kunnet glemme, siger Verner.

 

Han var 23 kilo tungere og havde en meget stresset hverdag, da de mødtes igen. Men sammen med Marianne har han droslet ned på arbejdet og har genfundet en masse glæde i hverdagen. De rejser, cykler ture, spiser god mad og nyder livet sammen.

 

Fingrene af fadet, formaner Marianne, der nyder at forkæle Verner med sit lækre hjemmebag.

 

– Vi har  lært, at livet skal gribes, mens det er her, siger Marianne og smiler til sin mand og ungdomskæreste.

 

– Ja, og nu ved vi, at man kan være akkurat lige så forelsket, når man har rundet de 50, som når man er 18, tilføjer Verner tilfreds.

Tekst: Kirsten Winding
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 28-08-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri