Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Stine overvandt modermærkekræft

Nyt fra Hjemmet
Besøget hos lægen i sommeren 2009 var rutinemæssigt. Den nu 27-årige Stine Erlandsen skulle have fjernet et par sting efter en mindre operation i håndleddet, og desuden skulle hendes søn, Lauge, på 10 måneder tjekkes for skoldkopper.
Stine anede intet om, hvad der ventede hende. Hun havde glemt alt om det genstridige modermærke, hun havde fået fjernet for tredje gang hos speciallægen en måneds tid forinden.
– Efter at vi havde overstået det, vi kom for, sagde lægen: „Jeg har også lige noget, jeg skal tale med dig om,“ husker Stine.
Lægen undgik omhyggeligt at nævne ordet kræft, men langsomt gik det op for Stine, hvad lægen forsøgte at sige.
Annonce

– Jeg tænkte: „Det kan jo ikke være rigtigt. Jeg er kommet for at få Lauge tjekket for skoldkopper, og så meddeler de mig, at jeg har gået rundt med kræft i kroppen i 14 måneder.“
Stine, der i dag er erklæret fysisk rask, er trukket ind i skyggen under et stort birketræ for at fortælle sin historie. Imens leger Lauge, der i dag er knap to år, at han er Byggemand Bob i sandkassen ved siden af.
Det er her, de to plejer at gå ned og lege, når de har fri – på det grønne område ved boligblokken på Pebermyntevej i Viborg, hvor den lille familie bor i en lejlighed på første sal. Familien består af Stine, der stadig har sygeorlov fra lærerstudiet, Lauge, der går i dagpleje til hverdag, og Lauges far, efterskolelærer Allan Simonsen.
Tilbage hos lægen i sommeren 2009: Stines vantro blev afløst af forfærdelse, da det stod klart for hende, hvor alvorlig situationen var.
– Jeg opdagede modermærket første gang, mens jeg var gravid i 17. uge. Det irriterede mig, fordi det sad lige i bh-kanten, derfor fik jeg det fjernet med laserstråler, men det var ikke noget, jeg tænkte videre over, forklarer Stine, der var opslugt af tanken om snart at skulle være mor.
Senere, da Lauge var født, voksede modermærket frem igen, stadig uden at det bekymrede den nybagte mor, og samme scenarie gentog sig tredje gang, modermærket blev fjernet. Denne gang operativt.

Læs hele artiklen om Stine i Hjemmet nr. 33/2010
Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Jens Bach
Publiceret: 16-08-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge