Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Stinna er på vej til OL: Til hest har jeg fire ben

Nyt fra Hjemmet
Stinna Tange er født uden ben. Men det forhindrer hende ikke i at hente stribevis af medajler til hest. „Når jeg rider, er jeg jo ligesom alle andre“, siger hun. Hun vandt sølv til verdensmesterskabet for handicappede ryttere og stiler nu mod OL i London.

– Hej, hej, kom nærmere!
En køn ung pige med langt lyst hår vinker muntert til os fra stalden, da vi ankommer til Thorup Sportsrideklub øst for Odense.


Det er 17-årige Stinna Kastrup Tange, der er ved at gøre sin hest klar til dagens træning. Hendes mor, Heidi Kastrup Tange, kigger ud fra sadelrummet, hvor hun er ved at ordne noget udstyr.


Men Stinna klarer selv det meste. Ligesom alle andre unge ridepiger er hun meget selvstændig. Den eneste forskel er, at hendes krop stopper cirka 15 centimeter under navlen.


Stinna er født uden ben og sidder derfor i kørestol. Men det har ikke forhindret hende i at nå til tops inden for ridesporten.


Lægerne var ellers ikke særligt optimistiske, da Stinna var lille. De mente ikke, at hun nogensinde ville komme op at sidde. Måske med lidt held i en speciel siddeskål.
– Men jeg besluttede, at det skulle være løgn og gemte siddeskålen langt væk. Og så trænede vi selv Stinna op til at kunne sidde, fortæller Heidi.

Annonce


Stinna har to brødre, Marck på 22 og Rasmus på 15 år. Familien bor i et almindeligt parcelhus, der med vilje ikke er gjort specielt handicapvenligt, kun dørtrinene er fjernet.
– Vi har indrettet det sådan, for Stinna skal jo netop lære at klare sig i et helt almindeligt hus, forklarer Heidi, som er skilt fra Stinnas far og har et fuldtidsjob som leder af et plejecenter.

 


Stinna klarer selv transporten til og fra gymnasiet med taxa og bybus. Hun går i 1. g. og vil gerne læse jura, når hun er blevet student.


Hun har ingen smerter af sit handicap, og hendes fremtidsdrømme og hverdag ligner alle andre unge pigers. Hun glæder sig til at tage kørekort, hun shopper med sine veninder og hygger sig med fester i weekenderne.


– Stinna er aldrig blevet pakket ind i vat, fortæller Heidi. Når vi har været på ferie, har hendes brødre kastet rundt med hende og smidt hende i poolen, ligesom alle andre børn.


Derfor har Stinna heller aldrig opfattet sig selv som handicappet.
– En dag i første klasse havde de snakket om handicappede i skolen, og da Stinna kom hjem, spurgte hun forbavset: „Mor, er jeg handicappet?“

 

Læs hele historien om Stinna i denne uges Hjemmet (nr. 31/2011)

Tekst: Kirsten Winding
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 01-08-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri