Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Stum efter hjerneskade: Nu kan Hanne tale igen

Nyt fra Hjemmet
Det er ikke til at tro, at den smilende, pæne kvinde, der byder os indenfor i en moderne stuelejlighed lidt uden for Middelfart skulle være hjerneskadet.
Hun taler ganske vist lidt langsomt, og ind imellem leder hun ligesom efter ordene. Men det er også det eneste, der afslører, at den 48-årige Hanne Pedersen gennem de sidste to år har været så syg, at hun knap nok kunne tale.
Frem til sommeren 2008 var Hanne en sund og velfungerende mor i en fynsk familie med sammenbragte børn. Hun arbejdede på fuld til som køkkenmedhjælper i Erritsø, og når hun var hjemme, hjalp hun sin samlever, Brian, med at skrive regninger og breve i hans selvstændige virksomhed.
Annonce

Men en junidag i 2008 løftede Brian blikket og kiggede undrende på Hanne, der netop havde skrevet et brev for ham.
– Jeg kunne godt se, at det var noget værre vrøvl, jeg havde skrevet. Så jeg prøvede at skrive det om. Men det var stadig det rene volapyk, der kom ned på papiret, sukker Hanne.
Og det var ikke kun ordene på skrift, der forsvandt for Hanne. I de følgende uger oplevede hun gentagne gange, at ordene ligesom forsvandt for hende, når hun ville sige en sætning. Hun fik det mere og mere underligt, og pludselig var den helt gal.
– Vi sad og så tv om aftenen, og da jeg tog en tår vand, kunne jeg mærke, hvordan det løb ud ad højre mundvig og ned på tøjet. Jeg blev afsindigt bange, og ville sige til Brian, at han skulle ringe efter en ambulance, men jeg kunne ikke få et ord frem. Samtidig var jeg helt klar i hovedet og fik med tegnsprog forklaret ham, at han skulle trykke 112.
På sygehuset bad sygeplejersken igen og igen Hanne sige sit personnummer, men hun kunne ikke selv fremstamme det.
– Jeg følte, at både lægen og sygeplejerskerne så på mig, som om jeg var evnesvag eller tosset. Set inde fra mit hoved var alting klart, og lammelsen i ansigtet var væk igen. Men jeg kunne ikke få ordene rigtigt ud af min mund.
En scanning næste dag viste, at der var noget, som ikke skulle være der i venstre side af Hannes hjerne. Mere kunne personalet ikke sige. Hanne blev sendt hjem, mens hendes scanning blev vurderet af lægerne i Odense.
Det var i juli måned, og familien havde lejet et sommerhus ved Vesterhavet. Men de var kun lige kommet derover, så begyndte lammelsen i ansigtet igen.
Brian ringede til hospitalet, og allerede to dage efter var diagnosen klar: Hanne havde en karmisdannelse i hjernen, og det var den, der var begyndt at bløde. Hun blev hurtigt gjort klar til operation.

Læs hele artiklen om Hanne i Hjemmet nr. 8/2011
Tekst: Kirsten Winding
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 21-02-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri