Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Mange danske kvinder har svært ved at få familieliv og arbejdsliv til at gå op. Flere og flere mødre vælger derfor at droppe jobbet og i stedet blive hjemmegående, mens de har små børn.

Sund fornuft eller unødvendig luksus: Mødre vælger familien frem for jobbet

Nyt fra Hjemmet
Stress over de mange timer, Junior er i vuggestue - Danske kvinder føler sig i stigende grad sig så pressede, at de vælger arbejdet fra, når de får børn. Er det hysteri eller sund fornuft at gå hjemme?

 

Det ser ud til, at flere og flere mødre mener, at to forældre med fuldtidsjob er ikke foreneligt med et godt familieliv.

 

Antallet af veluddannede kvinder, der har valgt at gå hjemme, steg i hvert fald i perioden 2009-2011 fra 10.000 til 25.000, viste tal fra Danmarks Statistik tilbage i februar.

 

Det er en stigning på 150 procent på bare to år.

 

► Læs også: Janni insisterer på at være hjemmegående

Ifølge Helle Rosdahl Lund - leder af tænketanken Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv - er udviklingen et udtryk for, at danske kvinder har brug for at trække stikket i en af de mest stressfulde perioder af livet.

– Børnefamilierne er pressede, fordi både mor og far arbejder ude. Det gør de ikke i de lande, vi sammenligner os med. Selvom vi har en lavere arbejdstid som individer, er vores samlede husstands arbejdstid en af de højeste i Europa.

Annonce

 

– Derfor er det svært at få tingene til at hænge sammen for børnefamilierne, siger Helle Rosdahl Lund til Alt for damerne.

 

► 5 ting en hjemmegående mor skal sige "pyt" til

 

Et af de væsentligste argumenter for at få kvinderne på arbejdsmarkedet i sin tid var, at de skulle være i stand til at forsørge sig selv og deres børn i tilfælde af skilsmisse. Økonomisk uafhængighed var derfor alfa og omega for kvindernes frigørelse fra manden og parforholdet.

 

Men nogle vil mene, at det er denne uafhængighed, de mange kvinder er ved at smide på gulvet, når de overlader forsørgerrollen til deres mænd.

 

Helle Rosdahl Lund mener, at mange kvinder har for travlt med at rynke på næsen over dem, der vælger at gøre tingene på en anderledes måde end flertallet.

 

Men hvad mener du? Er det en luksus eller en nødvendighed at gå hjemme med sine børn? Og hvad gjorde du selv, da dine børn var små?

 

 

 

 

Tekst: Nathalie Klein
Foto: Alamy
Publiceret: 06-11-2014
Pin it

Hjemmet i denne uge