Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tredobbelt babylykke

Nyt fra Hjemmet
Monica Volsgaard ligger på en briks i et rum på Kolding Sygehus. Hun trækker op i blusen og ned i bukserne, så scanningssygeplejersken kan komme til at scanne hende.
Hun er gravid i 12. uge og spændt på at se, hvad der gemmer sig under maveskindet. Det samme er hendes mand, Rasmus, som sidder ved siden af hende.
– Hold da op, der er fuldt hus, siger sygeplejersken.
Rasmus og Monica er forberedt på at få tvillinger, da Monica er blevet insemineret. Så er chancen for to befrugtede æg stor.
Men da sygeplejersken har scannet de to fostres hjerter og andre kropsdele, siger hun:
– Og her er en mere.
Rasmus bliver siddende på stolen ved siden af. Så bleg, at sygeplejersken kommer hen og tager fat i hans skulder og spørger:
Annonce

– Er du ok?
Monica ligger allerede ned, så hun falder ingen steder. Hun er glad, men også lidt nervøs. For kan hun bære tre børn på én gang? Det siger lægerne ja til.
37-årige Monica og 34-årige Rasmus Volsgaard sidder i deres køkken i det nybyggede hus i Harte ved Kolding. På bordet ligger de seks uger gamle trillinger, Silas, Pelle og Melua, på række i deres stole. De giver sig og grynter lidt, mens deres forældre roligt fortæller om dagen, hvor de hilste på trillingerne for første gang.
Dagen var en hård omgang, fordi Monica ventede trillinger. Samtidig var det den frydefulde kulmination af seks år venten.
– Da jeg var 30 år, sagde vi til hinanden: Nu må det ske, når det vil. Men efter tre år var der stadig ikke sket noget, og der tænkte vi altså: „Er der noget galt?“, fortæller Monica, der fik konstateret sygdommen PCO.
Det betyder, at hendes æg ikke udvikler sig, og at hun kun kan blive gravid ved hjælp af hormonkure og insemination.
De seks års ventetid blev ikke Monicas og Rasmus' eneste frustration. For da var Monica var blevet scannet, og der viste sig at være tre, skulle hun og Rasmus tage stilling til et meget tungt spørgsmål: Ville de beholde alle tre eller få et af dem fjernet?

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 52/2010
Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Jens Bach
Publiceret: 27-12-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri