Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Annette trænede sig tilbage til livet

Nyt fra Hjemmet

Annette kæmper med maveøvelserne på den store træningsbold, så sveden springer af hende. Musikken dunker ud i det lyse og luftige lokale, instruktøren Sisse råber med en stemme som en officer og et smil som engel: „Kom så! Fem til!“ Annettes ansigt er sammenbidt af smerte. Hun giver det allersidste, hun har i sig, fuldfører øvelsen – og kaster sig udmattet bagover på madrassen.

– Aaahhhhh, gisper hun tilfreds.

At 37-årige Annette Dannefer overhovedet kan træne med på slankeholdet denne dag i Fitnesshouse i Nakskov på Lolland, er intet mindre end et mirakel. At hun overhovedet er i live er et mirakel!

Annonce

Annette drikker en ordentlig mundfuld vand og holder en pause i sin træning for at lade tankerne flyve tilbage til den dag for ti år siden, der ændrede hendes liv på et splitsekund.

Hun, der var gift og mor til to døtre, som dengang var fire år og otte år, havde sat sig ind i sin bil for at køre hjem fra sit arbejde hos et stort rengøringsselskab.

– Jeg tændte for radioen og tænkte på alle de gøremål, som jeg skulle nå derhjemme.

– Da jeg nærmede mig et kryds, jeg ved, er farligt, bemærkede jeg en anden bilist, der havde ubetinget vigepligt. Noget fik mig til at tøve, men jeg syntes, jeg fik øjenkontakt med chaufføren, så jeg kørte videre.

Men chaufføren så åbenbart ikke Annette. Han kørte lige ud foran hende, de to biler kolliderede, og hendes bil rullede rundt flere gange og landede på en mark.

Bilen var så smadret, at Annette sad med motorblokken på skødet.

– Jeg tænkte: „Jeg er død“. Men så bølgede stærke smerter ind over mig, og jeg var klar over, at jeg levede.

Inden Annette mistede bevidstheden, nåede hun at se ned ad sin egen krop og registrere, at den var flået i stykker på mest chokerende vis.

Da redningsfolkene fik Annette skåret fri af bilen, blev hun kørt til Rigshospitalet i København, hvor lægerne kæmpede for at redde hendes liv under en 26 timer lang operation.

– De sagde til min familie, at min chance for at overleve var meget lille.

Men Annette holdt fast i livet. Med kroppen sat sammen af 200 skruer kom hun efter flere uger ud af respiratoren.

– Jeg var overlykkelig. Selvom lægerne ikke kunne love, at jeg ville komme til at gå igen eller bruge min venstre arm, var det dog første skridt på vejen til at blive menneske igen, fortæller hun.

 

 

Læs resten i Hjemmet i uge 32
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 03-08-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri