Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

En gave for livet

Nyt fra Hjemmet
Lene-Marianne Nielsen vågnede tidligt om morgenen den 10. februar med hjertebanken og skyhøjt blodtryk på Odense Universitetshospital.
For første gang følte hun sig nervøs over, hvad der skulle foregå – andet havde vel også været unaturligt – men den 36-årige mor til to vidste, hvad hun gjorde.
Hendes mand, Jan Nielsen, fik et opmuntrende farvelkys, og så blev Lene-Marianne kørt ind på operationsstuen, hvor en mindre hærskare af mennesker stod klar. Bedøvelsen virkede omgående, og det rutinerede hold af kirurger oplevede ingen komplikationer undervejs, mens de flyttede Lene-Mariannes ene nyre over i Jans lillesøster, 27-årige Conny Nielsens krop. Umiddelbart efter begyndte nyren at virke.
Annonce

– Det første, jeg spurgte om, da jeg vågnede, var om Conny havde det godt, og om alt var gået fint, husker Lene-Marianne.
Forud for den nervepirrende dag var gået nogle år, hvor Conny havde lidt af stadig mere alvorligt nyresvigt.
– Jeg led forfærdeligt af kvalme og tabte mig meget. På et tidspunkt var jeg nede på 32 kilo, og jeg havde bare ingen energi, fortæller Conny, der studerer medievidenskab på universitetet, er barn af en dansk far og en mor fra Singapore og opvokset i Danmark i en søskendeflok på fem.
I dag sidder hun ved det rustikke spisebord hjemme hos Lene-Marianne og Jan i deres nyistandsatte ejendom i Heden på Midtfyn. Jan er hjemme for at passe Isabella på et år, mens William på fire er i børnehave, og over en kop kaffe fortæller de om tiden før og efter operationen.
Allerede, da Lene-Marianne blev kæreste med Jan for syv år siden, stod det klart, at Conny på et tidspunkt ville få brug for en ny nyre. Den dialyse, som rensede hendes blod for affaldsstoffer hver nat, havde ikke vedvarende effekt, og da Connys nyrefunktion dykkede til 15 procent, blev de forberedende øvelser til transplantationen sat i værk.

Læs resten i Hjemmet nr. 30
Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 20-07-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri