Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Marianne overlevede blodpropper 6 i hjernen

Nyt fra Hjemmet
Blodpropperne kom som lynet fra den klare himmel. Der var seks af dem, og de skabte frygt for Mariannes liv og førlighed. Men hun havde alt at leve for: To børn, som hun forgudede, og den mand, hun elskede.

− Jeg var meget bange for at dø. Ikke af angst for døden, men fordi jeg syntes, det var så tragisk, hvis mine børn på dengang 12 og 15 år skulle miste mig så tidligt.

I dag er Marianne Kampmann 40 år og byder smilende velkommen til sit og familiens hyggelige hjem ved Jystrup lidt uden for Ringsted. Børnene, Rasmus og Louise på nu 18 og 15 år, er stolte af deres mor, som igen kan klare trapperne til stuen på 1. sal.
Annonce


− Det går godt, når jeg virkelig koncentrerer mig. Så siger jeg inde i mig selv: „Sæt nu højre fod foran den venstre“. Min gang er stadig en smule slingrende, og jeg har føleforstyrrelser i min dårlige side, mest i foden og fingrene, men jeg kommer da fremad.

Takket være flittige øvelser og viljestyrke er det lykkedes Marianne at træne sig op til at kunne gå længere ture, mens hun lufter hunden, ofte hånd i hånd med sin kæreste gennem snart otte år, regnskabschef Lars Bundgaard.

Intet tydede på, at netop Marianne, en aktiv kvinde med sund levevis, skulle blive ramt af blodpropper i hjernen. Hun følte sig rask, havde gener fra en livskraftig familie, holdt af grønne retter og dyrkede fitness tre gange om ugen.

Alligevel gik det galt. Den dengang 37-årige Marianne tog sig ikke af forvarslerne, selvom de nærmest stod i kø. Hun svedte meget, blev forvirret og ekstremt træt, men troede blot, det skyldtes ekstra travlhed på hendes arbejde som koordinator i Post Danmark.

− I efteråret 2006 begyndte det hele at ramle for mig på kontoret. Jeg skrev bogstaverne oven i hinanden, havde det som om min hånd sov, og tungen føltes, som om den voksede til det dobbelte i munden.

Om aftenen ringede Marianne til lægevagten. Rådet var at tage en Panodil og gå til egen læge næste dag. Han gav hende en henvisning til en neurolog, hvis første tid lå seks måneder ude i fremtiden.

− Imens passede jeg mit job, ganske vist med besvær, men jeg troede bare, jeg havde influenza, måske blandet med noget hormonelt.

Læs resten i Hjemmet i denne uge (26/09)

Få en lækker opskrift på Ærøpandekager her
Tekst: Leif Bredegaard
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 22-06-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri