Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nanna kæmper altid to kampe ad gangen

Nyt fra Hjemmet
Danmarks jernhårde ladies. Den betegnelse satte vores kvindelige håndboldstjerner sig eftertrykkeligt fast på i deres stadig uforglemmelige guldalder.
Men, hånden på hjertet: Vort lille land kan nu også præstere andre ladies af præcis samme hårdhedsgrad, og heldigvis da for det.
En af de allersejeste hedder Nanna Christiansen, er 19 år og energisk angriber på vores kvindelige fodboldlandshold. Gymnasiepigen Nanna er også den stolte indehaver af en rekord, de færreste kan overgå.
For når Nanna trækker i landsholdstrøjen, skal hun ikke „bare” ind og kæmpe én opslidende kamp, men altid TO på samme tid! Den ene drejer sig om hæder og ære. Den anden gælder hendes liv!
Annonce

Nanna lider af uhelbredelig diabetes 1, og er der én ting, hun hader mere end at tabe en vigtig fodboldkamp, er det at lade sukkersygen styre hendes tilværelse.
– I halvlegen, når de andre på holdet koncentrerer sig om at slappe totalt af, mens de lytter til trænerens kloge ord, har jeg andet at tænke på. Jeg skal sørge for at mit blodsukker er præcis som det SKAL være, for at jeg kan fungere optimalt.
– Med et specielt måleapparat tjekker jeg mit blodsukkertal. Hvis det er for lavt, må jeg omgående indtage noget sødt, for at hæve det. Ligger det for højt, er jeg nødt til at sprøjte mere insulin ind i mit blodsystem.
– Ind imellem sker det, jeg er lige på nippet til at løbe sukkerkold midt i en kamp. Så må jeg lynhurtigt ud og drikke noget æblejuice, så jeg kan komme tilbage og spille videre. Jeg kan heldigvis mærke det ved, at jeg bliver svag i hele kroppen. Det er langt fra alle diabetikere, som kan dét. Så på det ene punkt hører jeg trods alt til de heldige.

Læs resten i Hjemmet i uge 36.
Tekst: Niels Berg
Foto: Klavs Bo Christensen
Publiceret: 31-08-2009
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri